°C 13

Novi trener Bikova je još jedna ikona hrvatske košarke

31.07.2022.

Damir Žbulj

U KK Gorica počeli su slagati ekipu za novu sezonu, koja će biti izuzetno izazovna. Na mjestu predsjednika ostaje poduzetnik i entuzijast Duško Radović, koji već neko vrijeme traži financijsku podršku grada Velike Gorice, kako bi klub zadržao svoje mjesto u vrhu hrvatske košarke.

Bikovi su prošle sezone ponovno dogurali do polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske, gdje su, pod vodstvom Mladena Starčevića. u dvije neizvjesne utakmice poraženi od budućeg prvaka Cibone.

Miki Starčević bio je privremeno rješenje i Uprava je novog trenera pronašla u Vladimiru Krstiću, još jednoj legendi naše košarke, bivšem reprezentativcu, koji je, između ostalog, nosio dres i Cibone, i Splita i Zadra i Zagreba i Cedevite, a imao je i solidnu međunarodnu karijeru.

Trenirao je Vrijednosnice iz svog Osijeka, zagrebački Furnir, sinjski Alkar, a trenutno je i pomoćnik izborniku Mulaomeroviću u stožeru hrvatske reprezentacije.

"Iznimno sam zadovoljan prilikom i angažmanom koji sam dobio u KK Gorici od uprave Kluba i predsjednika Radovića, te je međusobno dogovorena višegodišnja suradnja. Teško je prognozirati planove i ciljeve, kad osim trenutnih pet igrača na rosteru moramo složiti i ostatak momčadi da budemo konkurentni. Nadam se da ćemo ispuniti ciljeve uprave i potvrditi poziciju kluba u vrhu hrvatske košarke. U HT Premijer ligi ćemo pokušati u nadolazećoj sezoni zadržati status koji je KK Gorica imala u zadnjih nekoliko sezona, da se uvijek nalazi među najbolje 4 ekipe u Hrvatskoj, a uz domaće prvenstvo vraćamo se i u ABA 2 ligu," rekao je Krstić na predstavljanju.

Predsjednik Radović iznimno je zadovoljan novim kadrovskim rješenjem: "Izbor novog trenera nakon jedne od najbolje odigranih sezona u HT Premijer ligi je bio više nego složen i zahtjevan posao. S Vladimirom Krstićem smo dobili trenera s respektabilnim igračkim i trenerskim iskustvom koji bi trebao biti dugoročnije rješenje za daljnji razvoj velikogoričke košarke.”

Pomoćnik će mu biti Braslav Turić, koji je na klupi u finišu prošle sezone bio i uz trenera Starčevića.

Turić će trenirati i uigravati ekipu dok se Krstić ne vrati s Eurobasketa, koji je na rasporedu početkom rujna.

"Vjerujem da ćemo dobro surađivati i da ćemo kao klub ponovo imati jednu uspješnu sezonu," naglasio je.

Treneri Krstić i Turić, zajedno s klupskom Upravom, sada kreću u popunjavanje kadra, u kojem neće biti Mate Kalajžić, Borna Kapusta, Marko Baković...

No, ostali su talentirani Uljarević, iskusni Mašić te Majić, Cinac, Sokol...

Gorica bi mogla ponovno biti konkurentna.

 

(Foto: HKS/Marin Sušić)