°C 13

Novi odbojkaški izazovi: Fokus nam je uvrstiti u prvu ekipu što više mladih igrača

13.10.2023.

Damir Žbulj

Započela je i nova odbojkaška sezona, a to znači samo jedno, nova sportska uzbuđenja u našoj goričkoj Gradskoj sportskoj dvorani!

U OK Gorica sve selekcije su krenule s treninzima sredinom kolovoza i sad je došlo vrijeme da u službenim utakmica pokažu ono što su spremali tijekom protekla dva mjeseca.

"Seniorska ekipa je u rujnu odigrala prijateljsku utakmicu s drugom ekipom zagrebačke Mladosti, što nam je bila odlična priprema za nastup u regionalnom Kupu, na kojem smo ostvarili izvrsno drugo mjesto," javio nam je čelnik i trener OK Gorica Marko Barunović pa dodao:

"U prvom kolu smo izgubili od domaćina Čazme, ali smo zato nakon toga dobili OK Rudar, poslije drame u petom setu, nakon što smo gubili 11:4 pa 'okrenuli' s 15:12. Sve to je bila uvertira za prvo kolo ligaškog natjecanja, kad su dečki u nedjelju pobijedili OK Quirin u Sisku."

Završilo je SD Zeleni brijeg s uvjerljivih 15:25, 14:25 i 20:25.

U 2. ligi regija Sjever natječu se ove sezone još i MOK Čazma, OK Sheeft, OK Sisak II, OK Rudar Mursko Središće, HAOK Mladost II, OK Medicinar Trnje II, OK Croatia, OK Daruvar i OK Kravarsko, koje je u prvom kolu na svom terenu u pet setova poraženo od druge ekipe Siska. Prema novom sustavu bodovanja više se za poraz u pet setova ne osvaja bod, nego pobjednik u svakom slučaju osvaja dva boda.

"Pozivamo sve ljubitelje odbojke ove subote od 14 sati u Gradsku sportsku dvoranu na veliki okršaj sa Čazmom, koja je prošle sezone osvojila naslov prvaka naše lige, ali se nažalost kroz kvalifikacije nije uspjela plasirati u Superligu," istaknuo je Barunović.

"Naš fokus je uvrstiti u prvu ekipu što više mladih igrača, poput Patrika Vidakovića, koji je ove sezone naš prvi libero. Imamo još nekolicinu 15-godišnjaka na pragu prve ekipe, a uz našeg Matiju Klasnića mladi igrači mogu puno naučiti, a posebice kako igrati obranu!"

"Uz Igora Radmana, našeg najkonstantnijeg napadača, trebale bi također stasati nove nade goričke odbojke!"

Barunović se još malo osvrnuo na momčad s kojem će se OK Gorica u subotu predstaviti navijačima: "U klub su se vratili Oliver Bosnar, ikona hrvatske odbojke na pijesku, koji je prošle sezone pauzirao zbog ozljede ramena, ali i Tomo Dumić, primač-pucač, koji je za sada najangažiraniji na treninzima te Franko Katalenić iz Zadra, tehničar sa zagrebačkom adresom."

Natjecanja su započeli i juniori i kadeti, koji svoja ligaška natjecanja igraju pod okriljem Zagrebačkog odbojkaškog saveza.

"Poslužit će im to kao priprema za regionalna natjecanja, kroz koja će probati izboriti nastup na državnim završnicama. Kadeti će pak premijerno igrati i ligu na razini cijele Hrvatske, gdje smo 22. listopada domaćini OK Mursa iz Osijeka, OK Zrinski Nuštar i OK Medicinar."

"Mlađi kadeti kreću s utakmicama u studenome, a pokušat ćemo pokrenuti i malu i mini odbojku, ako bude moguće," pojasnio je Bara te pozvao sve zainteresirane da im se priključe na treninzima:

"Krenuli smo s treninzima i u OŠ Ščitarjevo, gdje ćemo i mi odigrati koju službenu utakmicu, radi popularizacije sporta i odbojke u ovom našem prigradskom naselju. Sva zainteresirana djeca i njihovi roditelji mogu se javiti na 0981372699 broj telefona i tako saznati sve informacije oko upisa u našu školu odbojke!"

"U rad s našim mladim igračima, uz Davida Petra Buđaka, uključio se i Robert Strinić, student treće godine KIF-a specijaliziran za fizičku pripremu te Gašpar Škorić Budimir, koji svoje odbojkaško znanje stečeno igrajući deset godina za zagrebačku Mladost, prenosi na mlade goričke sportaše," poručio je za kraj Barunović, čelnik i trener OK Gorica.