°C 16

Nova titula prvaka Hrvatske za Bošnjaka

21.04.2021.

Damir Žbulj

Ponovno je Dino Bošnjak bio bez konkurencije na prvenstvu Hrvatske u utrci na 10 tisuća metara. Član AK Velika Gorica slavio je s vremenom 30:20,7, uvjerljivo ispred Tomislava Novosela iz AK Karlovac (30:33,5) i Petra Bartulića iz zagrebačkog Agrama (31:00,6).

Berislav Devčić iz Maraton kluba Velika Gorica sudjelovao je u utrci hodanja na deset kilometara. Od pet prijavljenih natjecatelja u seniorskoj konkurenciji na startu ih se pojavilo četiri, a Devčić je ostao bez medalje s vremenom (59:46,0). Za broncu je trebalo hodati 59:14,6, koliko je imao Ivan Graberec iz AK Svetice. Marko Dimitrijević je osvojio srebro, a Bruno Erent je hrvatskim rekordom deklasirao malobrojne suparnike i ove godine (44:56,5).

Bruno Škrinjarić je nastupio na pojedinačnom i ekipnom Prvenstvu Hrvatske u super sprint i sprint kros duatlonu, utrkama objedinjenim pod nazivom Green devil, koje se održalo na zagrebačkom Sljemenu.

"Priroda se odlučila malo našaliti, tako da je za sredinu travnja pripremila prave zimske uvjete na samom vrhu Medvednice – snijeg, mraz, blato, bljuzga, hladnoća… Sve u svemu, prava zimska idila, ali ujedno i 'točno ono što se traži' od neke 'kros' discipline," javili su iz MKVG.

Bruno se odlično snašao i u ovim uvjetima te se plasirao na šesto mjesto u ukupnom poretku te kao drugoplasirani u svojoj dobnoj kategoriji M30.

(Foto: HAS)