°C 14

Noa Tončinić juniorski viceprvak Hrvatske u cestovnom trčanju, Dino Bošnjak ostao bez titule!

04.11.2022.

Damir Žbulj

Zaprešić je bio domaćin Prvenstvu Hrvatske u cestovnom trčanju na 10 kilometara, a pomalo senzacionalno Dino Bošnjak nije osvojio naslov prvaka...

Dionicu je naš trkački šampion iz AK Velika Gorica ovaj put prošao u vremenu 30,58, što je bilo dovoljno za treće mjesto i brončanu medalju. Srebrni je bio Dorian Miškulin (30:37), dok je zlato oko vrata stavio Marino Bloudek iz AK Kvarner s vremenom 30:02.

Dino je bio višestruki prvak Hrvatske u ovoj disciplini, naviknuo nas je samo na najsjajnija odličja i treće mjesto je zaista veliko iznenađenje, iako je i to uspjeh vrijedan spomena.

Jednu stepenicu više na pobjedničkom postolju popeo se Noa Tončinić, koji je u juniorskoj konkurenciji osvojio titulu viceprvaka.

Noa je kroz cilj prošao za 32:46, dok je najbolji bio Nino Jambrešić s vremenom 31:07, što je i juniorski rekord Hrvatske.

Njihov klupski kolega Marin Gorenjak je trčao pet kilometara u kategoriji mlađih juniora i s vremenom 17:41 osvojio je 11. mjesto od 14 trkača.

Nažalost, vremenski uvjeti nisu bili idealni, trčalo se po magli, staza je bila skliska i Hana Tašaković (AK Velika Gorica) je pala i nije mogla nastaviti utrku.