°C 6

Nina Vuković zlatna u Istanbulu na U-20 prvenstvu Balkana!

15.06.2021.

Damir Žbulj

Velikogoričanka Nina Vuković bila je dio hrvatske reprezentacije na juniorskom Prvenstvu Balkana, koje se održalo u Istanbulu!

Pod vodstvom izbornika Dragutina Palčića Nina je dobila priliku u dvije discipline, na 'njenoj' dionici od 800 metara i u ženskoj štafeti 4x400 metara.

Rezultatom na 800 metara nije mogla biti zadovoljna: "Primjereno je startala na toj trci, držala se vodeće skupine, ali u trenutku kada pokušava zauzeti bolju poziciju i eventualno se odvojiti iskusnije natjecateljice taktički je zatvaraju, Nina remeti svoj ritam, a time neminovno gubi na brzini i počinje znatno zaostajati za skupinom pa u cilj ulazi kao deseta," javio je tajnik MK Velika Gorica Bruno Škrinjarić.

Međutim, Vuković je briljirala kao članica ženske štafete 4x400 metara!

Trčala je treću izmjenu i napravila ključnu razliku za pobjedu (54,7) i veliko slavlje. U ekipi su bile Natalija Švenda (Atletski klub Dinamo – Zrinjevac, Zagreb), Petra Cokarić (Atletski klub Split) i Nicole Milić (Atletski klub Kvarner, Rijeka). Srebrne su bile Rumunjke, a brončane juniorke Slovenije.

"Čestitamo Nini i treneru Franji Gavranoviću na ustrajnom i kvalitetnom treningu, kao i njenim roditeljima Tatjani i Damiru na bezrezervnoj podršci," dodao je Škrinjarić.

Sjajnim nastupima u ovom dijelu sezone Nina je zaslužila i svoje mjesto na popisu izbornika seniorske reprezentacije Mladena Katalinića za nastup na Ekipnom prvenstvu Europe - 2. liga, sljedećeg vikenda u bugarskoj Staroj Zagori.

Dino Bošnjak (AK Velika Gorica) branit će boje Hrvatske na 1500 i 3000 metara.