°C 6

Nina Vuković, Tena Martinec i Tena Petračić ostvarile sjajne rezultate na jakom mitingu u Zagrebu

18.05.2021.

Damir Žbulj

U Zagrebu je održan atletski miting u organizaciji AK Dinamo – Zrinjevac, uz nove zapažene nastupe članica Maraton kluba Velika Gorica!

U iznimno jakoj konkurenciji klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Rumunjske, Venezuele i Islanda nastupile su Nina Vuković, Tena Martinec i Tena Petračić.

Tena Martinec odradila je odličnu utrku na 400 metara, među elitnim atletičarkama starijim i više od deset godina. Istrčala je ovu dionicu u vremenu 59,20 sekundi, bila je prva u svojoj kvalifikacijskoj skupini, a osvojila je ukupno 15. poziciju, za novih 895 bodova po IAAF tablicama. Tena je bila najmlađa natjecateljica (2006. godište), a popravila je i svoj osobni rekord za nešto više od tri sekunde.

Nina Vuković je također istrčala svoj novi osobni rekord na 400 metara, koji sada iznosi 55,80 sekundi.

Nažalost, plasman na U-20 Europsko prvenstvo, na temelju rezultatske norme u ovoj utrci, izmakao je za svega 35 stotinki sekunde.

Na kraju je osvojila sjajno peto mjesto (1003 IAAF), iza Slovenke Zbičajnik, Varaždinke Tajane Židov, Srpkinje Maje Ćirić i hrvatske reprezentativke Veronike Drljačić.

Tena Petračić, treća predstavnica Atletske škole MKVG na ovom natjecanju, svoj je nastup odradila u disciplini 800 m te ostvarila vrijeme od 2:26,37, čime je Klubu donijela 733 boda IAAF boda.

Na stadionu SRC Mladost u Čakovcu održano je zaostalo 1. kolo Hrvatske atletske lige sjever. Sudjelovala su 44 atletičara Maraton kluba Velika Gorica s ukupno 56 startnih mjesta te osam iz AK Velika Gorica, a na samom natjecanju nastupilo je ukupno 559 atletičara iz 31 kluba sjeverozapadne Hrvatske.

Zbog velikog broja izdvajamo smo najuspješnije rezultate, pritom nikako ne umanjujući trud i napor uložen u ostale plasmane.

Limači MKVG u sastavu Filip Pracević – Kristijan Matić – Grga Cerjak – Fran Indi Obradović Hećimović u disciplini štafeta 4 × 60 m osvojili su 1. mjesto. Kod starijih kadetkinja, Tena Petračić je nastavila svoju dominaciju zauzevši prvo mjesto na utrci od 600 m. Kod mlađih juniorki, Tena Martinec je zauzela najviše postolje na utrci od 200 m. Također već standardno, Nina Vuković je zauzla pobjedničko postolje na istoj utrci, ali u kategoriji žena. Djevojke MKVG su se plasirale na ukupno drugo mjesto u ekipnom poretku. Kod mlađih kadeta, na utrci od 200 m naš Ivan Toma Aščić zauzima drugo mjesto, a na utrci od 800 m Marko Pocrnić osvaja treću poziciju. Kod starijih kadeta, Vito Jukić zauzima treće mjesto na utrci od 3000 m.

AK Velika Gorica su predstavljali Leon Šipušić, Vito Stojanović, Magdalena Puzak, Pia Teskera, koja je bila prva na 800 m u konkurenciji mlađih kadetkinja, Hana Tašaković, Kristina Karačić, Noa Tončinić, koji je slavio na 1500 m za mlađe juniore te Marin Gorenjak.

HALS, 1. KOLO - REZULTATI