°C 8

MVP hrvatskog prvenstva pojačao Bikove: Čeka nas puno rada

26.09.2022.

Damir Žbulj

Bliži se početak nove košarkaške sezone, a Gorica će u nove izazove krenuti pojačana najkorisnijim igračem prošle sezone HT Premijer lige! Toni Jelenković veliki je dobitak za momčad pod vodstvom novog trenera Vladimira Krstića, no, sigurno će mu trebati vremena da se u potpunosti adaptira na novu sredinu...

"Početak sezone trebao mi je biti u Njemačkoj, ali tamo smo prije dva tjedna raskinuli ugovor. U dogovoru s trenerom i klupskom Upravom potpisao sam za Goricu do kraja sezone. Riječ je o klubu s ambicioznim očekivanjima, ali tek smo se svi skupili i čeka nas puno rada. Ekipa je dobra i napadamo hrvatsko prvenstvo i ABA2 ligu pa kako bude," najavio je 25-godišnji Zadranin, koji je prošle sezone predvodio Adria Oil Škrljevo sa 16 koševa, šest asistencija i četiri skoka u prosjeku po utakmici.

Ovog ljeta potpisao je za njemački Karlsruhe, a u karijeri je ranije igrao za Jazine i Pulu.

Odlaskom Borne Kapuste, Mate Kalajžića i Marka Bakovića nastala je velika rupa u kadru Bikova, međutim, Uprava na čelu s predsjednikom Radovićem napravila je dobar posao s pojačanjima. Već ranije su stigli Vito Porobić, Ivan Nakić Vojnović i Karlo Mikšić, a roster je zaokružio i 19-godišnji Ivan Oštrić, kojem će Gorica biti prvi klub u HT Premijer ligi.

Oštrić se školovao u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je paralelno gradio i košarkašku karijeru. Stiže iz High School South Shore Cristian Academy.

"Nadam se da će mi ova godina donijeti nova iskustva jer mi je ovo prva sezona u Premijer ligi. Moj agent i ja smo pričali o najboljoj mogućoj opciji za mene i preporučio mi je dolazak u Goricu. Nakon što sam se upoznao s trenerima shvatio sam da je to najbolja opcija za mene. Nadam se da ću zaslužiti što je moguće više minuta u igri kako bih se mogao dokazati i pokazati što mogu. U SAD-u sam igrao na poziciji playmakera i postizao 20-ak poena po susretu uz pet asistencija i pet skokova. Očekujem da ćemo u HT Premijer ligi pobijediti u velikom broju utakmica i boriti se za neku od vodećih pozicija," rekao je na predstavljanju.

Trenera Krstića i njegovog pomoćnika Braslava Turića, koji je ekipu vodio kroz većinu priprema, brinu problemi s ozljedama koje imaju Dino Cinac i Karlo Mikšić.

Bikovi sezonu otvaraju u subotu, 1. listopada, domaćom utakmicom u Gradskoj sportskoj dvorani od 17 sati protiv Zaboka.

"Prošle sezone sam bio MVP lige, ali to je prošlost. Ovo je sada nova sezona i potrudit ću se biti još bolji. Zajedno s ekipom pokušat ću ostvariti sve ciljeve koje Uprava i treneri stave pred nas. U subotu nas očekuje prva utakmica protiv Zaboka i pozivam sve navijače da dođu u što većem broju kako bismo pobjedom ušli u novu sezonu, dodao je Jelenković!