°C 16

Matej Vuković prvak Hrvatske, Vito Hulina osvojio srebro!

15.04.2019.

Damir Žbulj

Sjajne rezultate nastavio je nizati Karate klub Velika Gorica! Na prvenstvu Hrvatske za mlađe uzraste, od osam do 13 godina starosti, velikogorički predstavnici osvojili su dvije medalje.

Matej Vuković osvojio je zlatnu medalju i naslov prvaka Hrvatske u kategoriji mlađih kadeta do 48 kilograma, dok je Vito Hulina u konkurenciji mlađih učenika do 30 kilograma osvojio srebro.

Matej je obranio titulu, ponovo se popeo na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja što je samo potvrda njegove kvalitete.

Vito je uvjerljivo pobijedio u svoja prva tri meča, ali u finalu gubi preglasavanjem protiv borca iz Slavonskog Broda.

Ukupno je nastupilo 515 mladih natjecateljica i natjecatelja, a Karate klub Velika Gorica sudjelovao je ukupno u 14 kategorija.

"Nadali smo se osvojiti još medalja no nedostajalo je malo sportske sreće. Nekoliko boraca je izgubilo u polufinalima i borbama za broncu, a nekoliko njih u repasažnim mečevima. Pokazali smo da je cijela ova generacija odlična i da će sigurno u budućnosti još osvajati puno 'velikih' medalja," poručili su iz kluba.

PH 2019 (8. - 13. godina)

Matej Vuković - zlato, mlađi kadeti -48kg
Vito Hulina - srebro, mlađi učenici -30kg

David Lovrinović - poraz u 2. kolu
Andro Vuković - poraz u 4. kolu, 5. mjesto
Nikola Huzjak - poraz u 2. kolu
Ema Jukić - poraz u 3. kolu
Vita Kučan - poraz u 4. kolu, 5. mjesto
Matea Kordić - poraz u 1.kolu
Katja Braica - poraz u 2. kolu u ml.kadetkinjama, poraz u 1. kolu u učenicama
Ema Filković - poraz u 3. kolu, 5. mjesto
Lucija Kirinić - poraz u 3. kolu
Luka Tačković - poraz u 2. kolu
Filip Kaurin - poraz u 3. kolu

Roko Cirnski iz karate kluba Samobor je viceprvak Hrvatske, u kategoriji mlađih kadeta do 41 kilograma.

Najuspješniji iz redova karate kluba Mladost Ivanić-Grad bio je Teo Crnogaj, koji u kategoriji mlađih kadeta -48 kg osvojio drugo mjesto te tako postao viceprvakom Hrvatske. Njemu se pridružio Ivan Huzanić koji u kategoriji mlađih kadeta -57 kg osvojio brončanu medalju.

Paula Njegovec, Franko Valentić, Dora Valentić, Tina Oković, Ozana Vujević izgubili su u repasažnim borbama za treće mjesto, a nastupili su još Leonard Golubić, Natali Golubić, Domagoj Jagar, Klara Baotić, Tamara Baotić, Mia Zetica, Magda Vrtarić, Luka Tišljer i Matej Suhina.