°C 6

Matea Iveković peta u velikom finalu na Zlatnom medvjedu, nastupili i mladi plivači PK Gorica!

03.07.2021.

Damir Žbulj

Na zagrebačkim Sveticama održano je 35. izdanje velikog međunarodnog plivačkog mitinga Zlatni medvjed, tradicionalnom natjecanju, kojeg Plivački klub Medveščak organizira još od 1986. godine.

Tijekom svih ovih godina postao je zaštitni znak Zagreba, ali i hrvatskog plivanja, okupljajući najveća imena domaćeg i svjetskog plivanja.

Velikogoričanka Matea Iveković, članica Zagrebačkog plivačkog kluba, izborila je na 50 metara leđno veliko A finale te je s vremenom 30.81 osvojila sjajno peto mjesto, iz iskusnih plivačica Poljske, Sejšela, Mađarske i šest godina starije Hrvatice Martine Andrašek.

S vremenom 30.81 u juniorskoj konkurenciji uvjerljivo je bila najbrža te je osvojila zlatnu medalju.

Na 100 metara leđno plivala je u B finalu, na kraju je osvojila deseto mjesto. Među juniorkama je bila srebrna (1:07.70).

Matea je na 50 metara leptir bila prva u B finalu, dok je u juniorskoj konkurenciji zaslužila broncu (28.46).

U izuzetnoj konkurenciji, pod pratnjom trenera Filipa Zelića, nastupile su i mlade nade PK Gorica.

"Dečki su sjajno odradili svoje trke i postavili nove osobne rekorde," javila je trenerica Sara Brajković.

Dragocjeno iskustvo u mlađim dobnim kategorijama prikupili su Andrija Barunović, Leon Žnidarčić, Lovro Brekalo i Fran Duh.

O važnosti ovog natjecanja u svjetskim okvirima govori i podatak kako je ovogodišnje izdanje Zlatnog medvjeda uvršteno u FINA kalendar, na kojem su se mogle isplivati i norme za Olimpijske igre u Tokiju.