°C 14

Mašić: Zadar je ipak prejak

17.11.2022.

Damir Žbulj

Košarkaši Gorice stigli su u Zadar nakon trenerske smjene, nakon što je ekipu preuzeo dosadašnji Krstićev pomoćnik, Braslav Turić, no, ishod je na kraju bio isti kao i u prethodnih osam utakmica.

Teško je bilo očekivati da će se Bikovi 'vaditi' na Višnjiku pa i ovaj poraz, deveti u nizu, nije iznenađenje. Utakmica je bila poprilično izjednačena u prvom dijelu, domaćin je na predah otišao sa samo pet poena viška, ali se ključnim pokazala treća dionica, u kojoj Zadrani rade veliku razliku i nakon toga mirno privode susret kraju, za konačnih 79:63 (18:15, 17:15, 24:16, 20:17).

Majić, Nakić-Vojnović i Batur imali su dvoznamenkasti učinak, premalo da se ozbiljnije zaprijeti jednom od kandidata za naslov prvaka.

Nažalost, u Krešinoj dvorani stradao je Karlo Uljarević, ponajbolji igrač Gorice pa se nadamo da će se brzo oporaviti i da ozljeda gležnja nije teže prirode.

"Znali smo da su favoriti i da igraju odličnu košarku. Možda smo imali šansu u prvom poluvremenu, ali čini mi se kako imamo problem u samopouzdanju. Nije lako doći u Zadar vaditi se iz lošeg rezultata, ali da smo imali malo više vjere u sebe možda smo u tom prvom dijelu mogli i malo bolje. Kasnije smo pali i fizički i domaćin je zasluženo pobijedio," rekao je Braco Turić nakon poraza, dok je kapetan Ante Mašić dodao: "Zadar je ipak prejak. Oni su na višem nivou od nas što se i vidjelo večeras. Presudila je treća četvrtina. Nezgodno je nakon silnih poraza dignuti samopouzdanje. Čestitke Zadru na pobjedi, a mi se okrećemo novom protivniku."

Gorica je pri samom dnu ljestvice domaćeg prvenstva sa samo jednom pobjedom. Turićeve košarkaše sada u Sarajevu čekaju tri utakmice regionalne ABA 2 lige, a onda će krajem studenog na svom parketu ugostiti Cedevitu.

 

(Foto: Zvonko Kucelin/KK Zadar)