°C 8

Malo selo velikog srca: Šiljakovina prikupila deset tisuća kuna, akcija za Palčiće ide dalje

26.05.2020.

Damir Žbulj

Svoje veliko srce pokazali su i mještani Šiljakovine, koji su se prije nekoliko dana odazvali velikoj humanitarnoj akciji Vratimo palčiće u Petrovu te su prikupili sjajnih deset tisuća kuna za opremu Odjela nedonoščadi u Petrovoj bolnici, ali i bolnici Merkur.

Ukupno je u raznim humanitarnim aukcijama vrijednih sportskih memorabilija prikupljeno više od 5,5 milijuna kuna, ali akcija se nastavlja i dalje, pod nazivom “Palčići za Hrvatsku”.

Bit će to nagradna igra s brojnim rekvizitima brojnih hrvatskih i svjetskih sportskih zvijezdi, od Ivice i Janice Kostelića, Velimira Zajeca, Darija Šimića, Zlatka Dalića, Filipa Hrgovića, Ivice Zupca, braće Sinković ili Blanke Vlašić pa do NBA zvijezda Paula Georgea ili Luke Dončića, kao i nogometnih legendi Francesca Tottija i Christiana Panuccija.

Ovisno o prikupljenim sredstvima namjenski će se nabaviti oprema za brojna rodilišta u Hrvatskoj, a u planu je, između ostalog, nabaviti prijenosne inkubatore za Sisak, Vinkovce, Novu Gradišku, ali i drugu opremu...

"Razlika između uplaćenih donacija za Petrovu i Merkur od onoga što se potrošilo za opremu će se također uplatiti za ovu akciju, kao i iznos uplaćenog PDV-a kada ga država vrati na naš račun,” rekla je Željka Vučko, predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi “Palčići”

Značajan doprinos cijeloj priči dali su i žitelji Šiljakovine i okolnih sela, jer velik broj Brežana također je rođen u Petrovoj bolnici i ovo je bio samo jedan mali oblik zahvale.

Uz 'bažul i mrzlu pijaču' lakše je bilo doći do željenog cilja, a Brežani su na kraju zaista nadmašili sva očekivanja.

Novac je već uplaćen na račun, a ovu pohvalnu akciju pratio je i uokvireni dres hrvatske nogometne reprezentacije iz Francuske 98, koji će krasiti prostorije rodilišta u Petrovoj.

Inicijator je bio MNK Šiljakovina, a baš je nova faza popuštanja epidemioloških mjera omogućila i okupljanje malo većeg broja ljudi na platou pokraj društvenog doma.

"Jednostavno, bravo Šiljakovina! Hvala Vam svima! Posebne zahvale idu Caffe baru i marketu Laufer, te Night baru Borovi, na doniranim sredstvima! Bravo još jedanput svim Šiljakovčankama i Šiljakovčanima na odazivu! Hvala i ostalim ljudima dobre volje koji su se odazvali, pogotovo iz okolnih sela kojima nije bilo teško da se 'dotepu' do Šiljakovine i daju svoj prilog. Nemojte zamjeriti ako smo nekoga zaboravili!"

Nagradna igra će se odvijati na posebnoj internetskoj adresi (PALČIĆI ZA HRVATSKU) a svatko će za donaciju od 30 kuna dobiti potvrdu o donaciji sa serijskim brojem s kojim ulazi u bubanj vrijednih nagrada koje mogu vidjeti na istoj stranici.

Malo selo velikog srca: Šiljakovina prikupila deset tisuća kuna, akcija za Palčiće ide daljeMalo selo velikog srca: Šiljakovina prikupila deset tisuća kuna, akcija za Palčiće ide daljeMalo selo velikog srca: Šiljakovina prikupila deset tisuća kuna, akcija za Palčiće ide daljeMalo selo velikog srca: Šiljakovina prikupila deset tisuća kuna, akcija za Palčiće ide daljeMalo selo velikog srca: Šiljakovina prikupila deset tisuća kuna, akcija za Palčiće ide daljeMalo selo velikog srca: Šiljakovina prikupila deset tisuća kuna, akcija za Palčiće ide daljeMalo selo velikog srca: Šiljakovina prikupila deset tisuća kuna, akcija za Palčiće ide daljeMalo selo velikog srca: Šiljakovina prikupila deset tisuća kuna, akcija za Palčiće ide dalje