°C 4

Lucija Turčić senzacionalno slavila u Samoboru u konkurenciji juniorki

18.04.2022.

Damir Žbulj

Teniski klub Samobor 1890 bio je domaćin Otvorenog prvenstva za igračice i igrače starosti do 18 godina, a ponovno je sve oduševila mlada 15-godišnja Velikogoričanka Lucija Turčić, koja je podignula pobjednički pehar!

Na turniru je nastupila 21 juniorka, a Lucija je u osmini finala bila bolja od Vini Cecelje iz TK Varaždin (6:2, 6:4), u četvrtfinalu je izbacila treću nositeljicu Leu Bilić iz TK Zagi (6:1, 6:3), dok je u polufinalu bila bolja od prve nositeljice Sare Stojanović iz TK Prečko (6:0, 6:2).

Za kraj joj je ostala druga nositeljica Anamarija Zorić (TK Vulpes), koju je nadigrala sa 6:0 i 7:5.

U konkurenciji parova igrala je s Leom Bilić, a djevojke su stigle do finala!

Svojoj bogatoj kolekciji tako je dodala još jedan trofej!

"Lucija je bila peta nositeljica u pojedinačnoj konkurenciji, a 'pomela' je suparnice te je na kraju slavila bez izgubljenog seta. Hrabro se suprotstavila starijim tenisačicama, nadmoćno je nizala pobjedu za pobjedom te je preko prve i druge nositeljice zasluženo stigla do titule," javili su nam iz njenog velikogoričkog iTeama.

"Lucija je naš ponos, izgubila ili pobijedila, uvijek. Takva predanost svemu što radi, gimnaziji i tenisu, jednostavnost, skromnost i odlučnost je nešto što treba biti uzor svim mladima danas. Pubertetske mušice je nešto što su Lucijini roditelji izbjegli sportom, a ponos koji osjećaju skupa sa svima koji je poznaju je najveća zahvala za sva odricanja i svu podršku koju joj nesebično pružaju. Kada se sjetimo male Lucije koju su roditelji Stjepan i Mirjana sa šest godina doveli prvi puta na teniske terene u Velikoj Gorici, možemo samo reći da nije bilo dana da je razočarala i da smo počašćeni što nesebično dijeli svoje znanje s mlađim generacijama u klubu," dodali su njeni treneri!

"Ovom prilikom želimo pohvaliti i Ivu Mišković na sudjelovanju na turniru te reći koliko smo ponosni i na nju, kao i na sve druge igrače koji su bili spriječeni nastupiti, poput Damjana Kvakana, ali i našu djecu u školi tenisa koji marljivo rade i vesele nas iz dana u dan."

Uz sportski pozdrav TK iTeam Velika Gorica čestita i sretan Uskrs svim članovima kluba, velikima i malima, kao i svim našim sugrađanima i sugrađankama.