°C 7

Lucian Bura: Idemo sada Poreču uzvratiti za onaj poraz u Gorici

16.02.2021.

Damir Žbulj

Rukometaši Gorice upisali su novi poraz u Paket24 Premijer ligi. Bolja je u Gradskoj sportskoj dvorani bila zagrebačka Dubrava, koja je s 30:28 napravila dvostruki posao. Uzela je dva boda i nadoknadila 'minus jedan' iz prvog međusobnom okršaja ovih klubova, što bi moglo biti od presudne važnosti u konačnom poretku na ljestvici.

Sve to bit će manje važno ako u idućem kolu ekipa Andrije Nikolića slavi na gostovanju u Poreču.

"Dubrava je bila bolja za taj gol ili dva i zasluženo je pobijedila. Mogu im samo čestitati. Možda nam je u određenim trenucima nedostajalo malo više koncentracije da bi završilo drugačijim rezultatom. Ali, život ide dalje i to je to," istaknuo je strateg Gorice.

Trenutno vodeća ekipa domaćeg prvenstva u prosincu je pobijedila u Gradskoj sportskoj dvorani rezultatom 20:22.

"Čeka nas Poreč u gostima, najbolja momčad u Premijer ligi. Sigurno da nikome nije lako igrati tamo. Mi ćemo dati sve od sebe, pripremit ćemo se pa ćemo vidjeti," dodao je Nikolić.

Lucian Bura ponovno je predvodio svoju ekipu, ali i njegovih devet golova iz 12 pokušaja nije bilo dovoljno za slavlje.

"Znali smo da će Dubrava igrati brzo, probali smo i mi. Ali, primili smo previše golova, iako smo na treninzima posvetili više pažnje obrani. Oni su zabili golove koje nismo trebali primiti, na kraju su imali i malo sreće, ali je njihova pobjeda zaslužena," poručio je ljevoruki topnik Gorice.

Okršaj s liderom bit će pravi derbi domaćeg prvenstva.

"Što se mene tiče idemo sada u Poreč uzvratiti im za onaj naš poraz u Gorici. Pokušat ćemo što prije potvrditi svoje mjesto u ovoj Ligi za prvaka, što je bio i cilj na početku sezone," naglasio je Bura, koji je za jedan svoj 'cepelin' zaslužio titulu 'poteza kola' Paket 24 Premijer lige...

Utakmica s Porečom je na rasporedu u subotu od 19 sati u SC Veli Jože.

Poreč je na vodećoj poziciji s 20 bodova, dva više od Gorice, ali i od Varaždina i Sesveta, koji imaju i odigranu utakmicu manje. Dubrava sa 16 bodova i dalje ima svoju računicu kako se ugurati među četiri ekipe koje će igrati Ligu za prvaka, uz PPD Zagreb i našički Nexe. Čeka nas izuzetno zanimljiva završnica regularnog dijela sezone hrvatskog prvenstva!