°C 10

Lucian Bura i Filip Goričanec brane boje Hrvatske na Europskom prvenstvu u rukometu na pijesku: Cilj je uvijek zlato!

13.07.2021.

Damir Žbulj

Bugarska Varna domaćin je Europskom prvenstvu u rukometu na pijesku, a boje Hrvatske branit će i Velikogoričanin Lucian Bura te njegov suigrač iz HRK Gorica, Filip Goričanec!

Lucian je nedavno na EBT Finals turniru, svojevrsnoj klupskoj Ligi prvaka, zaslužio titulu najboljeg strijelca, a već godinama je okosnica naše trofejne hrvatske ekipe u ovom atraktivnom sportu.

Zbog pandemije su prošle godine izostala natjecanja pa je ovog ljeta motivacija na još većoj razini...

"EBT Finals je u neku ruku bio pripremni turnir za ovo Europsko prvenstvo. Uvijek idemo s visokim očekivanjima i cilj je uvijek zlatna medalja te plasman na Svjetsko prvenstvo," poručio je u najavi Bura.

Hrvatska je u skupini pobijedila Švedsku i Bugarsku, u četvrtak igra protiv Poljske. Nakon toga slijedi četvrtfinale pa onda, vjerujemo, i borba za medalje.

"Naša najveća kvaliteta je sloga na terenu, ali i izvan njega. Svi smo jako dobri prijatelji i izvan rukometa. Hrvatsku je uvijek krasila jaka obranu na najvišoj razini i uvijek kada je bilo potrebno pokazala je klasu," dodao je velikogorički topnik za bhc.com.hr.

Bura ima i poruku za navijače: "Igrati za reprezentaciju je prije svega jako velika čast i odgovornost, ali je i zato puno veće zadovoljstvo! Poručujem hrvatskim navijačima da prate prvenstvo i vesele se svakoj našoj pobjedi. Budite naš vjetar u leđa kako bismo ostvarili što bolji rezultat," istaknuo je za kraj.

U Bugarskoj je trenutno i ženska seniorska reprezentacija, a prije nekoliko dana na istoj lokaciji završila je i U-17 Europsko prvenstvo u rukometu na pijesku.

Velika Gorica je imala i tamo svoje predstavnice!

Mlada članica zagrebačke Lokomotive Ela Bajkuša također je naša sugrađanka, dok je fizioterapeutkinja i muške i ženske juniorske reprezentacije bila Velikogoričanka Lukrecija Čurek.

Djevojke su na kraju završile na 14. poziciji, ali su zato mladići na kraju osvojili četvrto mjesto i tako izborili direktan plasman na Svjetsko prvenstvo.