°C 7

Ljubičić i Mazalin 'demolirali' Analitičare: Mi smo ekipa koja pretendira na vrh

09.02.2021.

Damir Žbulj

Košarkaši Gorice rutinski su stigli do nove prvenstvene pobjede, osme u nizu. U 21. kolu HT Premijer lige gostovali su u Draženovom domu kod Hermes Analitice te su uvjerljivo slavili 115:88.

Trener Josip Sesar imao je protiv 'fenjeraša' taj luksuz da može odmoriti Bakovića i Kalajžića i svejedno smireno upisati nove bodove.

Razlika u kvaliteti je prevelika i Gorica je to iskoristila na najbolji mogući način, prije svega dominacijom u skoku. 

“Mislim da smo ovo dobro odradili. Imali smo problema s ozljedama pa smo poštedjeli dvojicu igrača, a mlađi su dobili priliku. Mogu biti zadovoljan pobjedom iako smo imali problema s tranzicijom. Prelagano smo zabijali u početku te smo se opustili u obrani. Piše se pobjeda, idemo dalje,” poručio je Sesar.

Briljirao je tako Krešo Ljubičić s 26 poena i 13 uhvaćenih lopti, od čega pet u napadu, a imao je fantastičan postotak ubačaja (12/16) i valorizaciju 35.

“Čestitam ekipi na pobjedi. Ušli smo u utakmicu koncentrirano od samoga početka uz dogovor da ne smijemo podcijeniti nikoga. Hermes već par godina igra ovu ligu i znamo da mogu biti vrlo neugodni. Mislim da smo pokazali da smo ekipa koja pretendira na vrh i borimo se za što bolju poziciju u playoffu,” istaknuo je centar Gorice.

Još je bolje svoje minute iskoristio Lovro Mazalin s 24 poena (9/12), 11 skokova i osam asistencija, uz valorizaciju 38.

Kapetan Majcunić zaustavio se na 14 poena, Uljarević je dodao 12 koševa i šest asistencija, dok je Kapusta imao 11 poena i šest uspješnih dodavanja.

 

Solidnu minutažu dobio je i Emil Savić, a novu priliku osjetiti seniorsku košarku i Hrvoje Majcunić.

Kod domaćina je Ivan Svoboda odigrao cijelu utakmicu i upisao 31 poen. Trener Mravak koristio je samo sedam igrača...

Slijedi prvenstvena stanka zbog reprezentativnog okupljanja i završnice Kupa Kreše Ćosića, u kojoj među osam najboljih nažalost nema Gorice. Idući prvenstveni izazov je krajem veljače doma protiv Furnira, momčadi koja je, uz Cibonu i Zadar, ove sezone dobila Bikove u HT Premijer ligi.

Goričani su na sjajnoj drugoj poziciji ljestvice sa 16 pobjeda i tri poraza. Isti broj izgubljenih susreta ima i vodeći Zadar, ali i jednu utakmicu odigranu više. 

KK Hermes Analitica – KK Gorica 🗓 07.02.2021

(Foto: HKS; Marin Sušić)