°C 7

Ljubičić dominirao, Goričani u Šibeniku demonstrirali snagu: Sad se trebamo dobro regenerirati

07.03.2021.

Damir Žbulj

Gostovanje na Baldekinu bio je šest dvoboj košarkaša Gorice u proteklih desetak dana, no, to se nije primijetilo. Bikovi su na otvaranju trećeg kruga HT Premijer lige uvjerljivo nadigrali Šibenku i na kraju slavili s 95:73.

Još u petak je Sesarova ekipa slavila u Sarajevu regionalnu pobjedu nad crnogorskom Podgoricom, a već u nedjelju je u Šibeniku dominantno stigla do novih bodova u hrvatskom prvenstvu. Još u prvoj dionici Goričani su napunili koš domaćina (16:26) i tako usmjerili ovaj dvoboj. Na poluvremenu je bilo 'plus 13', a u nastavku nije bilo krivog koraka. U posljednjoj četvrtini razlika prelazi i 20 poena pa je odluka o pobjedniku pala i prije isteka vremena.

Sesar je odlično rotirao igrače, a svi su dali svoj doprinos. Ipak, istaknuo se sjajni Krešo Ljubičić, koji je dominirao pod obručima i Šibenčanima je zabio 25 poena. Baković i Majcunić dodali su po 11, dok je Uljarević upisao deset koševa i pet asistencija.

"Ovo je jako bitna pobjeda za nas, nakon teškog ritma utakmica i ABA 2 turnira. Mislim da smo dobro energetski odreagirali, držali smo utakmicu pod kontrolom i pobjeda nije dolazila u pitanje. Sad se trebamo dobro regenerirati i pripremiti za nove izazove," istaknuo je kapetan Majcunić.

"Čestitke mojim momcima, koji su u proteklih deset dana odigrali šest utakmica. Pokušavali smo svaki slobodan dan između susreta odraditi što bolju regeneraciju i pripremu za iduće protivnike. Odradili smo dobro ovo razdoblje, kontrolirali smo ritam i rezultat i u ovom dvoboju sa Šibenkom i mislim da nam nije niti u jednom trenutku nije zaprijetila. Mora se reći da i oni imaju svojih problema, mislim da vrijede više i da vrijede nastupa u doigravanju i to im od svega srca želim," poručio je trener Gorice pa dodao:

"Svaki dan sam s ovom ekipom i sigurno da smo energetski pali, ali se pokazalo kako je i to bilo dovoljno za pobjedu protiv ovakve Šibenke. Trebamo se regenerirati, imamo nekoliko dana da se pripremimo za idući dvoboj, koji igramo u nedjelju protiv Zaboka. Nadam se kako će se vratiti Mazalin, kako će se ovi igrači pod sitnim ozljedama u potpunosti oporaviti i da će što bolje participirati na idućim utakmicama."

Nakon otvaranja trećeg kruga domaćeg prvenstva Gorica je i dalje pri samom vrhu ljestvice s 18 pobjeda i pet poraza, koliko imaju i Split i Cibona. Zadar ima jedan izgubljeni susret manje, ali i jednu odigranu utakmicu manje. Idući izazov je u nedjelju protiv sedmoplasiranog Zaboka u Gradskoj sportskoj dvorani.

GKK Šibenka – KK Gorica 🗓 07.03.2021

(Foto: ABA liga, Dragana Stjepanović)