°C 24

Kup prvaka: Hokejaši Zeline na svom terenu protiv svjetskih zvijezda

06.02.2019.

Damir Žbulj

 U Svetom Ivanu Zelini od 8. do 10. veljače održat će se EuroHockey Indoor Club Trophy, Kup prvaka Skupine B u dvoranskom hokeju za muškarce. Prvaci Hrvatske, Hokej klub Zelina, u svom trećem nastupu na europskoj sceni drugi put su domaćini ovom natjecanju.

Na turniru sudjeluju i prvaci Češke, Danske, Engleske, Francuske, Poljske, Španjolske i Turske. HK Zelina je u skupini s Complutenseom (Španjolska), Slavijom (Češka) i Grunwaldom (Poljska).

Zelina želi izboriti ulazak u A skupinu Kupa prvaka, a to neće biti jednostavno. Španjolski hokej je jedan od najkvalitetnijih u svijetu, Česi stižu s petoricom igrača koji su prošle godine bili peti na Svjetskom prvenstvu, Poljaci s osmoricom koji su igrali u četvrtfinalu SP-a, a najveće zvijezde su u momčadi turskog Gaziantepa. Petorica Iranaca, treće reprezentacije svijeta, igraju u policijskom klubu s juga Turske.

Nakon tri utakmice u skupini koje se igraju u petak i subotu prijepodne, na turniru slijede dvije utakmice razigravanja za poredak koje su na rasporedu u subotu poslijepodne i nedjelju. Dvije najbolje momčadi plasirat će se u A skupinu Kupa prvaka, a dvije posljednjeplasirane igrat će 2020. godine u skupini C.

EuroHockey Indoor Club Trophy

Petak, 8. veljače (utakmice se igraju od 9 do 19:30 sati): 12:30, Complutense (Španjolska) – ZELINA, 18:30, ZELINA – Slavia (Češka); subota, 9. veljače: 12:30, ZELINA – Grunwald (Poljska), 16:30 – 20 sati, razigravanje za poredak; nedjelja, 10. veljače: 10:30 do 14:15 sati, razigravanje za poredak.