°C 4

Kravarskom naslov, Gornjem Hruševcu sve simpatije

16.08.2017.

Igor

Završilo je još jedno izdanje Malonogometne lige Vukomeričkih gorica. Igrao se nogomet tijekom protekla dva mjeseca na tim pitomim bregima po četrnaesti puta. Bila je to nikad neizvjesnija liga u kojoj su se nakon sedamnaest ligaških rundi najviše radovali igrači Kravarskog koji su obranili prošlogodišnji naslov.

Svaka čast prvacima, no prema sinoćnjim reakcijama okupljenih posjetitelja, ali i sudionika lige u prvim plan svojim su plasmanom, ali i cjelokupnim odnosom prema ligi iskočili dečki iz Gornjeg Hruševca. Gotovo da nije bilo pojedinca koji se popeo na binu, a da nije spomenuo njihovo ime što je bilo popraćeno velikim skandiranjem i aplaudiranjem.

Kravarsko nije dozvolilo iznenađenje

U posljednjih trideset minuta tri su momčadi ušle s realnim izgledom za osvajanje naslova najboljih. Gledajući na papiru vodeće Kravarsko imalo je najlakši raspored i gotovo da je bilo nemoguće za očekivati njihov kiks protiv posljednjeplasiranog Strezojeva.

I dok su protiv Gladovca i Donjeg Hruševca u nekim trenucima opasno živjeli, na vrućem asfaltu Ilovače nisu dozvolili iznenađenje te su sigurnim izdanjem i pobjedom od 5:2 ponovno zasjeli na tron.

Lijevi Štefanki najveći gubitnici

Iako su osamdeset posto lige proveli kao vodeća momčad, Lijevi Štefanki niti ovoga puta nisu uspjeli otići do kraja. Spletom nesretnih okolnosti u posljednjim kolima lige istopila im se prednost, da bi na kraju momčad okupljena oko Miroslava Lukinića i Alena Stanešića zauzela treće mjesto. Iako su završnicu u Dubrancu dočekali na drugom mjestu, tu poziciju nisu uspjeli zadržati.

Imali su igrači Lijevih Štefanka sve u svojim rukama. Vodili su protiv Gornje Opatije s 2:0, no umor i nedostatak snage učinio je svoje te su u posljednjim sekundama primili zgoditak za 2:2 kojim su izabranici breškog Mamića napravili veliku uslugu Gornjem Hruševcu kojem je za osvajanje drugog mjesta bila potrebna pobjeda protiv Pokupskog.

Obadi ništa nisu prepustili slučaju te su još jednim efikasnim izdanjem (pobjeda od 7:0, op.a) razveselili sve svoje navijače kojih su ih tijekom cijele lige zdušno bodrili.

Gospodin s velim G najbolji igrač

Najspektakularniji dio završnice u Dubrancu i ovoga je puta bilo proglašenje, koje je ovoga puta bilo veselije nego li ikad prije. Meštar završnog ceremonijala bio je neprikosnoveni voditelj lige Zlatko Petrac, dok je predsjednik Društva Franjo Kovačić u svom govoru istaknuo kako je liga više od sportskog nadmetanja, jer zahvaljujući njoj društveni život mjesta koja gravitiraju prema Vukomeričkim goricama postao je bogatiji, zbog čega je pozvao buduće naraštaje na očuvanje lige i tradicije koju ona ima.

I dok popularni Stane još uvijek čeka na naslov, njegove igre nikako da izblijede. Bilo je tako i ove sezone koja je protekla u njegovoj dominaciji što mu je donijelo i epitet najboljeg igrača. Hrvoje Kolarić iz Cerovskog Vrha prvi je topnik lige, dok je Ivan Kuzmić iz Gornjeg Hruševca najbolji vratar.
Uz njih trojicu najbolju šestorku lige još čine; Ivan Zagorec (Kravarsko), Mario Starčević (Lijevi Štefanki) i Krešimir Lučan (Šiljakovina).

I na kraju cjelodnevnog druženja na Ilovači potrebno je spomenuti i domaćine predvođene Nevenkom Feljanom koji su i ovoga puta učinili maksimalan napor kako bi se svi ugodno osjećali i zabavili.