°C 16

Košarka se vratila: Gorica pregazila Splićane pa u finišu strepila za pobjedu!

18.09.2020.

Damir Žbulj

Košarka se napokon vratila na hrvatske parkete! Točno 196 dana nakon posljednje službene utakmice i pobjede nad Zadrom, prije prekida sezone zbog koronavirusa, Gorica je zaigrala protiv Splita, dominirala veći dio dvoboja i na kraju uspješno stigla do prvog slavlja rezultatom 79:73 (22:18, 21:13, 25:12, 11:30).

Nažalost, gledatelji zbog epidemiološkim mjera nisu mogli u dvoranu io uživo pogledati ovu sjajnu partiju Goričana, no, nadamo se kako će se i to uskoro promijeniti.

U otvaranju dvoboja obje ekipe imale su problema s vanjskim šutom, ali Sesarovi igrači pronašli su način kako da dođu do poena. Novopridošli Kalajžić, Ljubičić i Uljarević predstavili su u odličnom izdanju, isto kao i šuter Kovačević. Mazalin je prezentirao izuzetno zrelu košarku, svoje role odradili su i Mašić i Kapusta pa je prednost iz minute u minutu samo rasla...

Gosti iz Splita, koje s klupe vodi bivši izbornik Skelin, u prvom poluvremenu su držali priključak, ali su u trećoj dionici u potpunosti potonuli. Gorica je 'gazila' protivnika i u jednom trenutku stigla do fantastičnih 25 razlike.

Međutim, na otvaranju sezone vidljivo je da će biti puno uspona i padova i domaćin su u finišu dvoboja gotovo ispustili ogromnu prednost. Zadrhtala je ruka i na kraju je trebalo ponovno zaključiti već dobivenu utakmicu.

Split radi seriju 16:0, a u posljednjoj minuti bivši trostruki europski prvak čak dolazi do prilike da u potpunosti okrene dvoboj na svoju stranu. Ipak, ključno se pokazalo dodavanje Kalajžića, koji je ovog ljeta stigao upravo iz Splita, za Batura, koji pogađa za prvo slavlje.

Batur, Kalajžić i Mazalin upisali su svaki po 12 poena, a Lovro je svom učinku dodao double-double učinak s deset skokova. Kod gostiju Perković je prednjačio s 21 poenom.

U idućem kolu Gorica gostuje kod Zaboka, a u trećem u Gradsku sportsku dvoranu stiže Zadar, 3. listopada.

Bit će fantastične košarke ove sezone u Velikoj Gorici!