°C 2

Konjević se vratio u Goricu

08.09.2021.

Damir Žbulj

Davor Konjević novi je igrač KK Gorica, za koju je već nastupao u sezoni 2015/2016. Prošlu sezonu proveo je u rumunjskom CSM Galati gdje je bilježio 15 poena i četiri  skoka po susretu.

Prije par sezona bio je najbolji strijelac i drugi skakač slovenske lige gdje je proglašen za MVP-a regularne sezone.

Polivalentni košarkaš trebao bi biti veliko pojačanje za Bikove u novoj sezoni.

Trener Josip Sesar izrazio je zadovoljstvo ovom akvizicijom: "U Davoru smo dobili jednog iskusnog igrača, odličan je 'scorer' i košarkaš koji može u stresnim situacijama preuzeti na sebe odgovornost. To je igrač koji je već igrao u Velikoj Gorici, bio je u ovom sustavu i već kroz ove treninge se vidi da se on s lakoćom uklapa u sastav. Kvalitetno provodi vrijeme na parketu i pronalazi jako dobro svoje šuteve. Osim toga to je čovjek koji ima iskustvo igranja u inozemstvu i osoba koja može pomoći našim mladim igračima nekim savjetom u svlačionici. Stvarno sam sretan i zadovoljan da smo dobili takvog igrača!"

Davor je najavio visoke ambicije kluba u novoj sezoni: "Drago mi je da se vraćam u jedan ambiciozan i kvalitetan klub kao što je Gorica. Vjerujem da će svakoj ekipi biti nezgodno igrati s nama te da ćemo ostvariti zapažene rezultate u svim natjecanjima u kojima nastupamo. Cilj je svakako da se klub zadrži u najbolje četiri ekipe u državi te da u Alpe Adria kupu dođemo što je moguće dalje. Sistem i način rada trenera Sesara poznajem te mu se zahvaljujem na prilici i nadam se suradnji na obostrano zadovoljstvo," poručio je ovaj 198 centimetara visoki krilni igrač, koji je već neko vrijeme trenirao s Bikovima, a sada je finalizirao ugovor.

Otvaranje nove sezone HT Premijer lige na rasporedu je 18. rujna, na gostovanju kod Šibenke na Baldekinu.