°C 14

KK Gorica kreće u doigravanje za naslov prvaka Hrvatske: Ovo je najljepši dio sezone za igrače

11.05.2021.

Damir Žbulj

Nakon što je prošla košarkaška sezona u Hrvatskoj prekinuta zbog pandemije koronavirusa u novoj su se klubovi i igrači prilagodili situaciji te su uspješno 'dogurali' i do doigravanja za naslov prvaka.

KK Gorica ponovno je u društvu odabranih, a u borbu za titulu kreće s četvrte pozicije, što je svakako povijesni klupski uspjeh.

Korak naprijed svakako bi bio prolazak u polufinale, što je bez obzira na nekoliko važnih izostanaka zbog ozljeda, protiv zadarske Sonik Puntamike ipak veliki imperativ.

Ekipa pod vodstvom Josipa Sesara u domaćem je prvenstvu upisala 24 pobjede i tek devet poraza, solidan nastup imala je i u regionalnoj ABA 2 ligi, što je bio također povijesni klupski iskorak u međunarodnim okvirima.

Po svemu bi ovo trebala biti sezona za pamćenje, no, trebat će još prvenstveno eliminirati Sonik i ući među četiri najbolje hrvatske momčad.

Tamo KK Gorica svojom kvalitetom i pripada!

"Bliži nam se kraj sezone, počinje doigravanje. Nažalost, imamo dosta problema s ozljedama i ne možemo računati na sve igrače. Idemo utakmicu po utakmicu odigrati najbolje što možemo pa ćemo vidjeti za što će to biti dovoljno. Protivnik u četvrtfinalu je zadarska Sonik Puntamika. I oni su u zadnje vrijeme imali određenih problema s koronavirusom i ne znamo točno u kojem će nam se sastavu suprotstaviti. Pokušat ćemo obraniti domaći teren i započeti playoff s pobjedom," najavio je kapetan Ivan Majcunić.

Trener Sesar zbog ozljeda neće moći računati na Krešu Ljubičića i Ivana Batura, dvojicu izuzetno važnih karika njegovog košarkaškog stroja. Međutim, za prolazak u polufinale ipak ne bi trebali strahovati.

“Nakon naporne i duge sezone napokon kreće i playoff. Nismo imali sreće i dogodile su nam se teške ozljede igrača. Ali što je, tu je. Moramo se skupiti i nastaviti prezentirati dobre igre koje su nas krasile cijelu sezonu te pokušati dohvatiti polufinale. Ovo je najljepši dio sezone za igrače i nadam se da će uživati u njemu što je duže moguće," dodao je sportski direktor Ljubo Prgomet.

Utakmica se zbog epidemioloških mjera nažalost igra bez gledatelja, a prvi četvrtfinalni dvoboj sa Sonik Puntamikom u Gradskoj sportskoj dvorani počinje od 17 sati, uz izravan prijenos uživo putem livestreama na HKS TV.

Druga utakmica igra se u Zadru u petak, dok bi se eventualna 'majstorica' igrala u nedjelju, 16. svibnja, ponovno u Velikoj Gorici. Vjerujemo kako do toga neće doći.

Split je s dvije pobjede nad Zabokom već ušao u polufinale, Cibona očekivano vodi protiv Adria Oil Škrljeva, dok će u utorak svoju prvu utakmicu igrati Zadar i GKK Šibenka.

 

(Foto: HKS, Marin Sušić)