°C 6

Kapusta: Nedostajalo nam je malo sreće da izborimo 'majstoricu' s Cibonom

24.05.2022.

Damir Žbulj

Košarkaši Gorice ostali su 'kratki' za pola koša u drugoj utakmici polufinala doigravanja za naslov prvaka Hrvatske te su završili još jednu uspješnu sezonu. Cibona je na kraju slavila, ali prema prikazanoj igri bilo bi pravednije da su Bikovi uspjeli izboriti 'majstoricu'.

Malo je nedostajalo...

Ponovno je ekipa pod vodstvom Mladena Starčevića prikazala dobru košarku, publika je zaista mogla uživati u atraktivnim potezima i velika je šteta što posljednji napad nije uspio realizirati Kalajžić.

On je u posljednjoj minuti ubacio tricu za izjednačenje na 79:79, ali je pobjedu gostima osigurao nezaustavljivi Roko Prkačin.

Nakon tehničke pogreške Nakića, slobodno bacanje zabio je Uljarević, Gorica je tri i pol sekunde prije kraja stigla na samo 'minus jedan', ali je tu na kraju i ostala (80:81).

"Ne bih puno pričao, samo bih rekao da je bila odlična utakmica kako za igrače tako i za gledatelje. Drago mi je da se skupilo malo više navijača i čestitam Ciboni na pobjedi. Malo sreće je falilo da izborimo majstoricu, ali nismo uspjeli i želim Ciboni puno sreće u finalu," rekao je nakon nesretnog poraza kapetan Borna Kapusta, koji je upisao 11 poena, uz šest skokova i pet asistencija.

Predvodio je Marko Baković s 15 koševa i četiri skoka, a sjajan je bio i iskusni Ante Mašić s 14 poena.

Kalajžić je na kraju utakmicu završio s devet koševa i isto toliko asistencija!

"Cibona je zasluženo prošla dalje. Šteta da Matin zadnji šut nije ušao pa da igramo i treću utakmicu. Na ovakvu sezonu kakva je bila i kako smo je počeli mislim da smo je ipak dobro završili. Mojim dečkima, svima  koji rade  u klubu od prvog do zadnjeg, kao i ovoj našoj publici apsolutno veliko hvala. Dali smo svoj maksimum, nadam se da ih nismo razočarali i da ćemo nastaviti ovako u sljedećim sezonama. Gorica je stabilan klub koji se zadnje tri godine plasirao među četiri najbolja kluba u Hrvatskoj. Nadam se da će i svi ostali podržati ovaj naš rad,” poručio je za kraj trener Starčević, koji se iduće sezone vraća u omladinski pogon Gorice.

Prkačin je bio prvo ime Cibone s 30 koševa i devet skokova te je još jednom pokazao kako se trenutno radi o jednom od najvećih talenata hrvatske košarke.