°C 6

Kapusta kapetanski predvodio Bikove

09.12.2021.

Damir Žbulj

Košarkaši Gorice upisali su važnu 76:71 pobjedu na 'vrućem' gostovanju u Sinju kod Alkara, koji je u prošlom kolu senzacionalno slavio kod Cibone te se i ovaj put pokazao kao nezgodan suparnik.

Bikovi su većinu utakmice bili u prednosti, pogađali su ključne šuteve kad se 'lomio' rezultat i u neizvjesnoj završnici ipak su bodovi završili u Velikoj Gorici. U posljednjoj minuti domaći su ponovno na minimalnom zaostatku, ali Borna Kapusta kapetanski ubacuje još jednu tricu i praktički odlučuje pitanje pobjednika.

"Mislim da je bilo jako teško, pogotovo pored ovih glasnih navijača. No, iskreno, meni je ovdje jako lijepo. Bolje to nego prazna dvorana. Cijela utakmica je bila 'li-la', odlučilo je nekoliko lopti u završnici i mi smo zasluženo pobijedili," istaknuo je nakon utakmice Kapusta, jedan od junaka ovog slavlja, koji je upisao 18 poena, pet asistencija i četiri skoka.

Priključio mu se Mate Kalajžić s 15 koševa. dok je dvoznamenkasti učinak imao još i Marko Baković, s deset poena i četiri skoka.

"Zahtjevna utakmica u predivnoj atmosferi. Publika je cijelo vrijeme bodrila svoju ekipu i hvala im na tome. Mi smo na kraju pobijedili svojim timskim duhom i karakterom i svaka im čast. Ovo je bila fenomenalna košarkaška fešta. Naš koncept je bio da pokušamo 'umrtviti' igru, jer je Alkar jedna moćna 'tranzicijska' ekipa, koja je moćna u skoku u napadu. Držali smo ritam od početka do kraja i to nam se isplatilo," analizirao je ovaj dvoboj trener Bože Radoš.