°C 10

Kapetanska partija Cekovića: Ja sam samo pojedinac, cijela ekipa je zaslužna!

10.10.2022.

Damir Žbulj

Na krilima fantastičnog kapetana Hrvoja Cekovića, koji je u suparničku mrežu pospremio čak 12 lopti, Gorica je stigla do velikog preokreta i slavlja kod Dubrave, u petom kolu Paket24 Premijer lige.

Bio je to dvoboj u kojem je domaćin u prvom poluvremenu imao i pet golova viška, dok se u nastavak susreta ušlo s velikih 17:13 za Dubravu.

Međutim, uraganski početak nastavka Goričana ubrzo je doveo do izjednačenja pa je za tri i pol minute igre bilo već 18:18 i utakmica je 'krenula od početka'.

I nakon toga je Dubrava još uvijek diktirala ritam, često bila u prednosti, ali samo do sredine drugog dijela, kad je Juro Čakarić realizirao kontru za prvo vodstvo gostiju.

Na ulasku u posljednjih deset minuta, preko nezadrživog Cekovića i Dominika Gala, Gorica je otišla na tri razlike te je nagovijestila kako bi mogla uzeti bodove.

Vodila se velika borba do kraja, ali Cekoviću u ključnim trenucima ruka nije zadrhtala i ekipa Andrije Nikolića zasluženo slavi rezultatom 33:35.

Junačka partija Hrvoja Cekovića završila je s 12 golova, uz samo jedan promašaj iz igre. S linije sedam metara bio je nepogrešiv te je protivničku mrežu pogađao sedam puta.

”Ja sam samo pojedinac, a cijela ekipa je zaslužna za ovu vrijednu pobjedu. Na početku susreta Dubrava se odvojila i držala prednost, a u drugom poluvremenu je naša obrana bila puno bolja i uz našu igru stigli smo do jako bitne pobjede u borbi za prva tri mjesta," skromno je poručio Ceki.

Juro Čakarić dodao je šest pogodaka, a priključio im se i sjajni Filip Goričanec, koji je zabio pet komada, također uz tek jedan promašaj, a podijelio je i nevjerojatnih sedam asistencija.

”Jedna čudna utakmica u kojoj nas u prvom poluvremenu nije baš išlo. Dubrava je bila u boljem ritmu, a drugo poluvrijeme smo se vratili i mislim zasluženo pobijedili," rekao je nakon pobjede strateg Gorice.  



Krenula je reprezentativna pauza u kojoj će seniorska reprezentacija igrati kvalifikacije za Europsko prvenstvo, dok će se juniori, pod vodstvom novog izbornika, Andrije Nikolića, smjestiti u Ludbregu, gdje će odraditi pripreme za buduće izazove.

Trener Gorice je protekli tjedan preuzeo hrvatsku juniorsku reprezentaciju i to je velika čast i za njega i njegov rad, ali i za naš velikogorički klub.



U reprezentaciji je i pet igrača Gorice, vratar Mislav Turčić, krilo Rok Malin, pivot Adam Šalić i bekovi Jakov Dujić i Matej Svržnjak.

Hrvatski juniori su ovog ljeta podbacili na Europskom prvenstvu u Portugalu, Igor Vori više nije izbornik pa će Nikolić morati spremati momčad za siječanjske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Nakon reprezentativne pauze Gorica igra doma sa Zametom, koji je u pet kola upisao svih pet poraza.

PAKET24 PREMIJER LIGA, LIGA A
1.        HRK Gorica    5    4    0    1    152:155    8    
2.        Nexe    3    3    0    0    122:77    6    
3.        Rudar    5    3    0    2    141:140    6    
____
4.        Varaždin 1930    4    2    0    2    132:125    4    
5.        Dubrava    4    2    0    2    117:110    4    
6.        Ribola Kaštela    5    2    0    3    131:143    4    
7.        Metković-Mehanika    5    2    0    3    153:170    4    
8.        Zamet    5    0    0    5    144:172    0   

 

 

 

(Foto: HRS/Jozo Cabraja/kolektiff)