°C 8

Kapetan Gorice pojačao Cibonu: Nisam oklijevao ni trenutka...

07.07.2021.

Damir Žbulj

U novoj sezoni košarkaši Gorice imat će novog kapetana. Nakon nekoliko godina sjajne suradnje, odličnih partija, povijesnih uspjeha, Ivan Majcunić odlučio se za dodatni iskorak te će naredne dvije godine nositi dres zagrebačke Cibone.

"Kad je do mene došla informacija da je Cibona zainteresirana za suradnju, nisam oklijevao ni trenutka. Trener mi je predstavio svoju viziju momčadi u idućoj sezoni i moju ulogu u njoj. Bio sam polaskan pozivom i drago mi je da je sve realizirano. Pratim Cibonu i njenu igru već dugi niz godina. Ekipa je prošle godine bila sastavljena od kvalitetnih igrača, bilo je dosta mlađih. Vjerujem u brzu prilagodbu i veselim se upoznavanju novih suigrača i trenera. Želja mi je pružati što bolju igru i dati doprinos u ostvarivanju što boljih rezultata u svim natjecanjima," rekao je 24-godišnjak na predstavljanju.

"Pratimo Ivana već neko vrijeme i sretni smo što je postao dio naše ekipe. Ima veliku želju za dokazivanjem, odličan je šuter i siguran sam da će opravdati očekivanja. Nastavljamo slagati igračku križaljku, u pregovorima smo s još nekoliko igrača i vjerujem da ćemo ubrzo predstaviti još neka imena," istaknuo je sportski direktora Vukova Marin Rozić, dok je trener Vladimir Jovanović dodao:

"Jedan je od igrača koje dobro znamo i upoznati smo s njegovim kvalitetama. Jedan je od najboljih šutera u hrvatskoj ligi i vjerujem da će nam donijeti dimenziju više. Zadovoljan sam što smo ga uspjeli dovesti i nadam se da će naša suradnja biti na obostrano zadovoljstvo."

Karijeru je počeo u rodnom Jastrebarskom, odakle je prešao u Goricu, a dvije je sezone proveo i u Zagrebu.

U protekloj sezoni je u dresu Gorice u ABA 2 ligi postizao u prosjeku 12.3 poena, tri skoka i 1.3 asistencije, za 24.4 minute provedene u igri. U domaćem prvenstvu je za 21.8 minuta imao devet poena, 2.2 skoka i 1.4 asistenciju.


Bio je i mladi hrvatski košarkaški reprezentativac, na U-18 Europskom prvenstvu 2014. godine je osvojio broncu, dok je godinu kasnije s U-19 reprezentacijom bio viceprvak svijeta, nakon drame na Kreti i poraza poslije produžetka od SAD-a.


"Cibona je simbol grada Zagreba i igra u njenom dresu predstavlja uspjeh, čast i priliku za daljnje napredovanje u karijeri," zaključio je sjajni mladi šuter i već sada legenda Gorica.

"U zadnjih nekoliko sezona Ivan je dao ogroman doprinos u povijesnim uspjesima velikogoričkog premijerligaša i teško će ga bilo tko nadomjestiti. Želimo mu da i u redovima Vukova nastavi s odličnim igrama," stigla je i zahvala iz KK Gorica.

(Foto: ABA liga)