°C 11

Kalajžić: Hvala svima koji su nas podržali s tribine

28.04.2022.

Damir Žbulj

Košarkaši Gorice u Ligi za prvaka upisali su dvije pobjede, a u sjajnoj atmosferi u Gradskoj sportskoj dvorani stigli su do novog slavlja nad Cedevitom Junior, koju s klupe vodi aktualni hrvatski izbornik Damir Mulaomerović.  

Bikovi su u završnih pet minuta ušli sa zaostatkom, ali su borbenom igrom u finišu dvoboja zasluženo došli do bodova!

"Zahvalio bih se i svim ljudima koji su nas došli podržati s tribina. Mislim da smo dobro kontrolirali utakmicu i ponosan sam na svoju ekipu što nismo izgubili kao zadnje dvije-tri utakmice koje su bile u egalu. Pokazali smo da znamo i pobijediti u takvim situacijama," komentirao je nakon pobjede Mate Kalajžić, koji je predvodio Goricu s 19 poena i šest asistencija.

Dino Cinac je dodao 16 koševa i devet skokova, a junak je bio i Karlo Uljarević, koji je većinu od svojih 15 poena zabio u posljednjim minutama dvoboja, a imao je i sedam asistencija.

"I da je ekipa Cedevite junior dobila ne bi bilo nezasluženo. Utakmica je bila odlična, izjednačena, a i kvalitetna. Ponudila je i sve ono što košarka pruža, neizvjesnost, preokrete, trice, zakucavanja..."

"Jednostavno dobra predstava i tko god da je dobio bilo bi zasluženo. Čestitam mojoj ekipi, a također  i ekipi Cedevite Junior i njihovom treneru Damiru Mulaomeroviću na jednoj vrhunskoj utakmici. Kako sada stvari stoje, za dva tjedno se s njima sastajemo u doigravanju i bit će to ponovno zanimljive, neizvjesne i dinamične utakmice s puno dobrih poteza i dobre košarke,” naglasio je trener Gorice Mladen Miki Starčević.

"Gledatelji koji su došli na utakmicu vidjeli su dobru borbu i bilo je neizvjesno do kraja. Mislim da su individualna kvaliteta te veća smirenost i racionalnost presudili su u korist Gorice. Mi smo imali svoje šanse da prelomimo utakmicu, međutim nismo ih iskoristili. Na kraju je odlučivala jedna lopta, a presudile je naša individualna greška," analizirao je strateg Cedevite i hrvatski izbornik Mulaomerović.

Gorica će do kraja Lige za prvaka igrati doma sa Zabokom, u subotu od 18 sati, dok će prije početka doigravanja za naslov prvaka još morati na gostovanje u Zadar.

Sasvim je izgledno kako će Gorica i Cedevita Junior igrati u prvom krugu playoffa, na dvije pobjede, za plasman u polufinale prvenstva Hrvatske.