°C 10

Kahlini je Lovrić najbolji: Velika mi je želja da nastavimo u tom tempu

30.12.2020.

Damir Žbulj

U tradicionalnom izboru najboljeg nogometaša HT Prve lige 'Kapetani biraju' igrač Gorice Kristijan Lovrić zauzeo je treće mjesto, iza kapetana Dinama Arijana Ademija i Mije Caktaša iz Hajduka.

Lovrić je osvojio 18 bodova kapetana klubova HT Prve lige, koliko i Franko Andrijašević iz Rijeke. Caktaš je osvojio 46, a pobjednik Ademi 66 bodova.

Kapetan Gorice Kristijan Kahlina u svom izboru nije dvojio, njemu je Lovrić bio najbolji, ispred Ademija, Caktaša, Livakovića i Škorića.

"Statistički je daleko najbolji igrač HT Prve lige, a ja kao njegov kapetan i jako dobar prijatelj očekujem od njega još više. Siguran sam da može igrati još bolje, da i statistički može biti još bolji, jer tu kvalitetu koju posjeduje Lovrić ima jako malo igrača," poručio je kapetan turopoljskog prvoligaša prilikom odabira.

Lovrić je u 4:2 gostujućem slavlju na Poljudu ponovno bio jedan od junaka, a zabio je i dva pogotka iz penala.

"Znali smo da kad se dolazi kod Hajduka na Poljud nitko nije favorit, ali mi smo pokazali i kvalitetu i srčanost i borbenost do samog kraja. Vjerovali smo cijelo vrijeme da možemo pobijediti, uzet priželjkivana tri boda i na kraju smo uspjeli u tome. Sve čestitke i mojim suigračima i cijelom stručnom stožeru," rekao je nakon nove pobjede nad Hajdukom i potvrde treće pozicije prije odlaska na kratku blagdansku pauzu.

"Pokazali smo da nitko protiv nas ne može reći da će nas dobiti, bilo kod kuće, bilo u gostima. Pokazali smo karakter, snagu i sve ono što nas krasi cijelu polusezonu. Velika mi je želja da nastavimo u tom tempu, da budemo ovakvi kakvi smo bili i protiv Hajduka i protiv Osijeka. Ovo je velik uspjeh i nadam se kako ćemo rasti i mi i klub, svi skupa zajedno," naglasio je Lovrić.

Pripreme za nastavak sezone počinju već 4. siječnja, a 23. siječnja na Gradskom stadionu igra se veliki derbi s vodećim Dinamom, koji ima samo četiri boda prednosti ispred Goričana.