°C 8

Kadetkinje MK Velika Gorica 'trčale za Emu Vuković' i osvojile naslov viceprvakinja Hrvatske

25.05.2021.

Damir Žbulj

Ovogodišnje izdanje prvenstva Hrvatske u štafetama, koje je ponovo održano u Zagrebu u organizaciji AK Agram, okupilo je gotovo 150 štafeta i donijelo je šest novih hrvatskih rekorda.

Nastupili su velikogorički predstavnici, uz zapažene rezultate!

Seniorska štafeta AK Velika Gorica u sastavu Noa Tončinić, Martin Masnec, Borna Čeran i Dino Bošnjak (1200-400-800-1600m) osvojila je sjajno četvrto mjesto (10:19,91) i malo je nedostajalo da stigne i do bronce.

Kadetkinje Maraton kluba Velika Gorica (Tena Martinec, Livia Debelić, Chiara Menalo, Tena Petračić) osvojile su s vremenom 5:34,38 naslov viceprvakinja Hrvatske (600-200-400-800m), ispred djevojaka iz AK Svetice, riječkog Kvarnera, zagrebačkog Dinamo-Zrinjevca...

Zlato je osvojila štafeta zagrebačkog Agrama (5:27,44), koja je istrčala hrvatski kadetski rekord.

Druga ekipa Atletske škole MKVG (Zeta Hećimović Obradović, Tara Petračić, Andrijana Džolić, Iva Papak Karlović) osvojila je devetu poziciju, u konkurenciji 12 štafeta.

"Motivacija za ovu štafetnu trku našim curama bila je trčanje za njihovu klupsku kolegicu, našu kadetkinju Emu Vuković, koja je prethodnog vikenda prilikom natjecanja zadobila neugodnu sportsku ozljedu, a koja ju je prisilno udaljila s atletske staze na vrhuncu njene fizičke spreme u ovom djelu sezone. Ema bi svakako u subotu posve zasluženo našla svoje mjesto na pobjedničkom postolju da svoje prste oko njenog nastupa nije uplela 'viša sila', uz kombinaciju nesretnih okolnosti. Stoga čestitamo svim našim članicama a posebice našim viceprvakinjama Teni Martinec, Liviji Debelić, Chiari Menalo i Teni Petračić! I ostali članovi naše Atletske škole Emina su snaga i inspiracija, koja će joj pomoći da se što prije vrati redovitim treninzima," poručili su nam iz MK Velika Gorica.