°C 7

Jovičić: Nadam se kako ćemo protiv Dinama odigrati bolje

21.01.2021.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice drugi dio prvenstvene sezone otvorili su remijem u Puli kod trenutno posljednje Istre 1961. Nije to rezultat kojeg su igrači i novi trener Oreščanin priželjkivali, ali nisu Goričani bolje prolazili na Drosini niti u proteklih nekoliko nastupa tako da konačnih 1:1 i nije neka senzacija.

Pogodak vrijedan boda zabio je stoper Aleksandar Jovičić, koji je u izostanku Kristijana Kahline, a sve do ulaska Matije Dvornekovića u igru, nosio i kapetansku traku oko ruke. Zbog neugodnog sudara glavama s protivničkim igračem u prvom poluvremenu i posjekotine na čelu imao je i zavoj oko glave, no, uspio je upravo glavom pospremiti loptu u mrežu domaćina...

 

"Nije idealno. Očekivali smo takvu utakmicu poslije ove kratke pauze. promijenio se i trener i sada usvajamo neke njegove zahtjeve koje je stavio pred nas. Nismo zadovoljni rezultatom, ali za prvi susret ove godine ipak je u redu. Mi težimo nekim većim ciljevima i nadam se da će u idućim utakmicama biti bolje."

"Boljelo je. Došlo je do sudara glavama s Fuentesom, a ja sam izvukao deblji kraj i dobio uspomenu na ovu utakmicu na čelu."

Gol je zabio baš - 'ranjenom' glavom. 

"I to je boljelo, ali Bože moj. Bitno da je lopta ušla u gol, a rana će zarasti," pojasnio je borbeni Jovičić, koji nije niti pomišljao da zbog ove nezgodne ozljede ranije napusti igru.

Isplatilo se...

"Svaku utakmicu imam namjeru zabiti gol, pogotovo u prekidima. Čabraja je odlično ubacio, naletio sam na loptu i zabio. Sretan sam zbog toga, ali nisam zbog rezultata. Prosuli smo ta dva boda, ostaje žal, ali za tu utakmicu mislim da je bilo korektno i sada idemo dalje."

Već u subotu na Gradski stadion stiže vodeći Dinamo, koji je prije par dana na Maksimiru izgubio od Rijeke i u Veliku Goricu stiže sa samo tri boda prednosti ispred turopoljskog prvoligaša.

"Dolazi nam Dinamo, znamo svi tko su oni, trenutno su lideri prvenstva. Nadam se kako ćemo odigrati bolje nego u Puli i nadam se pozitivnom rezultatu. Što drugo očekivati u Velikoj Gorici," najavio je Jova.

U petak će 17. kolo HT Prve lige otvoriti Lokomotiva i Osijek te Šibenik i Hajduk. U subotu Rijeka gostuje u Varaždinu, a dvoboj Gorice i Dinama na rasporedu je od 17.05 sati, nažalost i dalje bez navijača na tribinama zbog aktualnih epidemioloških mjera Vlade RH i Nacionalnog stožera civilne zaštite. U nedjelju Istra 1961 dočekuje Slaven Belupo.

HT Prva liga:

1. Dinamo 15 +24 33
2. Osijek 16 +9 33
3. HNK Gorica 15 +13 30
4. Rijeka 12 +3 23
5. Hajduk 14 -1 17
6. Slaven Belupo 15 -2 17
7. Šibenik 14 -8 13
8. Lokomotiva 14 -9 12
9. Varaždin 16 -14 12
10. Istra 1961 13 -15 10