°C 21

Još jedan uspješan 'Gorica Open' u Pješčanoj Areni

01.07.2023.

Damir Žbulj

Velika Gorica je ponovno bila središte hrvatske i regionalne odbojke na pijesku. Ponajbolji parovi iz Lijepe naše, ali i okolnih država, stigli su našu Pješčanu Arenu kako bi se borili za titulu pobjednika i pobjednica osmog izdanja Gorica Opena i nagradni fond od dvije i pol tisuće eura...

Nastupilo je 30 parova iz Hrvatske, Slovenije i Srbije, ali bilo je tu i predstavnika i predstavnica ostalih zemalja, poput daleke Kanade.

Najbolja je u ženskoj konkurenciji bila hrvatsko-slovenska kombinacija Sara Radanović i Nina Lovšin, koje su u finalu svladale hrvatsko-kanadski par Bosnar Zelenika/Dunn. Brončana je bila srpska kombinacija Beljanski/Jodlić.

Titulu najkorisnije igračice turnira ponijela je Sara Radanović!

U muškoj konkurenciji slavili su Josip Pribanić i Slovenac Jan Pokeršnik, nakon finalne pobjede nad slovenskim parom Renko/Prevorčnik.

Jurica Skorin i Hrvoje Zelenika bili su brončani.

Pokeršnik je na kraju osvojio i MVP nagradu.

Uz puno dobre odbojke na pijesku nije izostala niti dobra zabava, koja ide 'ruku pod ruku' uz ovaj atraktivni, olimpijski sport.

"Tradicionalnu nagradu za 'najbolje hlačice turnira' osvojio je Damjan Šprem! Hvala igračicama i igračima, navijačicama i navijačima, plesnoj grupi Megablast i svima koji su nam pomogli da organiziramo još jedan uspješan Gorica Open. Veliko hvala i Gradu Velika Gorica, Športsko rekreativnom savezu Velike Gorice, Turističkoj zajednici, Herbieju, Azeni, Cedeviti, koji nam već godinama pružaju podršku," poručili su organizatori iz KOP Tur i dodali:

"Vidimo se dogodine!"