°C 16

Još jedan igrač napustio Goricu

02.01.2022.

Damir Žbulj

Nakon odlaska trenera Josipa Sesara s klupe Gorice klub je napustila je i nekolicina igrača. Davor Konjević otišao je u Rumunjsku, Tomislav Cvitković karijeru je nastavio u francuskom niželigašu, a sad je 'sporazumno' prekinuta suradnja i s talentiranim Emilom Savićem, koji je goričkom dresu proveo proteklih godinu i pol dana.

Savić je ove sezone u HT Premijer ligi za 20 minuta na parketu prosječno zabijao šest poena i dva skoka, dok je u regionalnom Alpe Adria Cupu postizao 11 koševa i dva skoka po utakmici.

U zadnje vrijeme ovaj 23-godišnji krilni igrač dobivao je sve veću minutažu, ali izgleda kako u Gorici više ne vidi svoju budućnost.

Nekoliko posljednjih poraza Bikovi mogu 'zahvaliti' skraćenom rosteru i još jedan odlazak mogao bi ozbiljno uzdrmati klupske ambicije, ako uskoro Uprava ne angažira neka pojačanja.

Glavne karike Gorice u nastavku sezone tako će i dalje biti reprezentativac Mate Kalajžić, kapetan Borna Kapusta, Marko Baković te Karlo Uljarević. Svoj doprinos ove su sezone dali i iskusni Ante Mašić, Dino Cinac i Ivan Tvrtko Majić, a očekuje se i povratak oporavljenog Ivana Batura.

No, to je još uvijek 'tanko' da bi se ugrozili Zadar, Split, Cibona pa i Cedevita Junior.

Pod vodstvom Bože Radoša Bikovi su izborili završni Final 8 turnir Kupa Kreše Ćosića, a u prvih 15 odigranih kola domaćeg prvenstva Gorica je na omjeru osam pobjeda i sedam poraza.

Nastavak sezone predviđen je za 8. siječnja, na gostovanju kod Sonik Puntamike u Zadru.