°C 6

Jelena Buchberger osvojila zlato na jakom međunarodnom badmintonskom turniru u Poljskoj!

24.03.2022.

Damir Žbulj

Jedna od najboljih velikogoričkih sportašica, mlada Jelena Buchberger, ostvarila je novi zapažen međunarodni rezultat!

Igračica Badminton kluba Velika Gorica, aktualna prvakinja Hrvatske, slavila je u poljskom gradu Bierunu na jakom internacionalnom U-17 turniru, koji se održao u sklopu natjecanja Europskog kupa za mlađe juniorke i juniore.

Turnir se boduje za europsku rang ljestvicu, a Jelena je nanizala čak šest pobjeda.

Na putu do zlata je u četvrtfinalu eliminirala treću nositeljicu Bursovu iz Češke, a onda je u polufinalu uvjerljivo nadigrala domaću predstavnicu Janko, prvo nositeljicu turniru.

U završnici se vodila velika borba, protivnica Stokfisz je pružila ozbiljan otpor, ali nakon gotovo sat vremena intenzivne borbe Jelena Buchberger zasluženo slavi rezultatom 21:18, 15:21 i 21:16 te se penje na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.



Jelena je nastupila i u konkurenciji parova, a s članicom zagrebačkog BK Medvedgrad Anom Pranić ostala je na korak od medalje. U četvrtfinalu su poražene od Čehinja Valentove i Kulhankove u tri gema, a u odlučujućoj dionici bilo je 21:19 za suparnice.

S nestrpljenjem iščekujemo nove nastupe i sjajne uspjehe mlade velikogoričke badmintonašice, koja je na nedavnom izboru ZSUGVG  bila u konkurenciji za najbolju sportašicu grada!