°C 6

Jastrebovi kickbox državni prvaci

12.03.2020.

Redakcija

U subotu, 7. ožujka 2020. u Đakovu je održano prvenstvo Hrvatske u disciplini Pointfighting za starije kadete i seniore te u disciplini K1 za juniore i seniore. Kickboxing klub Jastreb na državnom prvenstvu je imao šest predstavnika, a osvojili su četiri zlata i dvije bronce!

Jaskanski klub tako je dobio četiri državna prvaka u Pointfightingu, a to su Ivan Maretić u (stariji kadeti do 42 kg), Lovro Žamarija (stariji kadeti više od 69 kg), Vilim Uremović (seniori do 74 kg) i Vedrana Halinčić Bakšić (seniorke više od 70 kg). Brončane medalje u Pointfightingu osvojili su Matija Hmelina (stariji kadeti do 63 kg) i Branimir Loknar (seniori više od 94 kg).

Jastrebovi su se ovim uspjesima plasirali na europsko prvenstvo za seniore u Turskoj te na svjetsko prvenstvo za kadete u Beogradu. Posebno veseli što se osvajanjem naslova državne prvakinje natjecanjima nakon godinu i pol pauze zbog rođenja kćerkice vratila Vedrana Halinčić Bakšić koja se kickboxingom bavi već više od 20 godina, a među brojnim dosad osvojenim titulama ima i one višestruke državne prvakinje, dvostruke europske seniorke prvakinje i dvostruke svjetske juniorske prvakinje. Nadamo se da je ovo samo početak Vedraninih novih uspjeha!

Uz odlične Jastrebove kickboxere, čestitke za njihov uspjeh svakako idu i njihovom treneru Željku Derdiću koji u Jastrebarskom već više od 30 godina promiče ovaj sport, a njegove sportašice i sportaši redovito postižu značajne rezultate na natjecanjima i prvenstvima u Hrvatskoj, ali i šire.