°C 11

Ivković: Želim da igramo bez opterećenja i pritiska

15.05.2020.

Damir Žbulj

Tomislav Ivković preuzeo je klupu Intera u ovim teškim i izazovnim vremenima i pred njim je u završnici sezone grčevita borba za opstanak.

Iako je ekipa ponovno na treningu epidemija koronavirusa i prisilna pauza učinili su svoje. Trebat će pametno posložiti momčad za posljednjih deset kola HT Prve lige.

"Nema lakoga trenutka, gdje god dođeš moraš nešto napraviti. Sad spašavaš 'goli život', u nekom drugom trenutku stvaraš igrače i igru, a sad je bitno posložiti momčad i spremiti idealnu postavu za ovih deset utakmica. To je specifična situacija."

"Morat ćemo se priviknuti u hodu, nemam vremena isprobavati igrače, nego se moramo boriti od prve minute," rekao je Ivković za kamere HNTV-a, koje su ovaj tjedan uživo prenosile trening Intera u Zaprešiću.

Prije utakmice na Poljudu kod Hajduka Inter će odigrati i tri pripremne utakmice...

"Imamo 14 stranaca, izolacija nam je odnijela puno vremena dodatnog rada. Neki igrači su u zaostatku, radimo u dvije grupe i probat ćemo ih sve posložiti, do početka prvenstva. Atmosfera je dobra, dobro se radi i idemo se spremiti za borbu."

Veliki hendikep bit će izostanak Serderova.

"Iz Rusije se ne može izaći. Već planiram nešto drugo i oni koje imamo na raspolaganju moraju biti spremni. Poznajem 80 posto ovih igrača, nema previše nepoznanica."

Cilj se zna, sačuvati prvoligaški status na bilo koji način.

"Želim pripremiti svoje igrače da igraju nogomet. Interesira me da oni odigraju bez opterećenja, bez pritiska, jer nitko neće umrijeti ako se dogodi slabiji rezultat. Puno se priča o tome kako se mora pobijediti ovog ili onog. Mora se samo umrijeti, a mi trebamo igrati nogomet. Dat ćemo maksimum svaku utakmicu i da se nakon nje možemo svi skupa pogledati u oči."

Mlinar, Postonjski i Martić su se oporavili od ozljeda, s ekipom su ponovno Mazalović i Matković...

"Zaželjeli smo se nogometa. Brzo smo sanirali povredu, dobro mi je došla pauza da mogu pomoći ekipi," poručio je za kraj Igor Postonjski.

Inter je na ljestvici na pretposljednjem mjestu sa 17 bodova, koliko ima i zadnji Varaždin. Istra 1961 u 'sigurnoj zoni' ima tek dva boda prednosti.