°C 11

Isključenje Rajića usmjerilo dvoboj: Kurilovčani se dvaput vraćali, ali u finišu ostali bez bodova

09.11.2020.

Damir Žbulj

Nogometaši Kurilovca poraženi su na svom travnjaku od krapinskog Zagorca u dramatičnom dvoboju 14. kola 3. HNL Središte.

Ekipa Perice Vidaka nije bila u optimalnom stanju nakon trotjedne pauze zbog koronavirusa i samoizolacije, a domaćin je imao i prigovora na dvojbene odluke ženske sudačke trojke, u kojoj su bile Sabina Bolić, Ivona Pejić i Maja Petravić.

S Udarnika su ispraćene riječima: "Sram vas može biti! Zašto nas kradete?"

Gosti iz Zagorja poveli su desetak minuta prije odlaska na predah, Matija Smrekar realizirao je kazneni udarac kojeg je 'skrivio' vratar Debijađi.

Ključni trenutak dogodio se početkom nastavka, kad je Ivan Rajić dobio izravni crveni karton pa su Kurilovčani do kraja morali s igračem manje...

I uspjeli su se dva puta vraćati iz rezultatskog zaostatka, međutim, nisu na kraju nagrađeni za veliku borbenost.

Prvo je Luka Sedlaček u 63. minuti poravnao na 1:1, na nakon što je Zagorec u 72. minuti preko Kanceljaka ponovno u vodstvu, desetak minuta prije kraja Sedlaček svojim drugim pogotkom vraća rezultat u egal.

Nije bilo dovoljno.

Minutu prije isteka regularnog vremena Ivan Firer postavlja na konačnih 2:3.

Imali su domaći u dodanom vremenu i priliku za novo izjednačenje, ali ovaj put ostali su praznih ruku.

MAKSIMIR UVERTIRA ZA OSIJEK

Vidakova momčad upisala je tek drugi ovosezonski poraz, ostala je na 23 boda, ali s tri utakmice manje od konkurencije. 

Pakleni ritam sada čeka Kurilovec, jer već u srijedu je na rasporedu odgođeni domaći dvoboj s Maksimirom, a iduće subote na Udarnik u povijesnom okršaju osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa stiže Osijek!

Nakon toga, na rasporedu je 18. studenog gostovanje kod Španskog pa tri dana kasnije u Kurilovec stiže Bistra. Domaći odgođeni susret s petrinjskom Mladosti na rasporedu je 25. studenog, susret 17. kola kod Ponikvi bi se trebao igrati 28. studenog, dok je gostovanje u Vrbovcu u sklopu odgođenog 13. kola predviđeno za 2. prosinca.

Osam utakmica u manje od mjesec izazov je i za zagrebački Dinamo, a kako ne bi bio za velikogoričkog trećeligaša.

NK KURILOVEC: Jan Paolo Debijađi, Juraj Spudić (Filip Hodak 58'), Mate Tominac (Josip Marinić 70'), Luka Pavlak, Luka Sedlaček, Marin Matoš, Petar Lucijan Čurek, Mislav Čunčić, Marko Muhar (Antonio Ćosić 72'), Ladislav Roginić (Vlatko Martinović 46'), Ivan Rajić (CK 55'). Trener: Perica Vidak.

(Foto: NK Kurilovec)