°C 6

Interovci u Split ne idu na kupanje

04.06.2020.

Damir Žbulj

Malo je vremena ostalo nogometašima Intera prije nego se vrate u borbu za prvoligaški opstanak.

U petak ih na Poljudu s početkom u 20 sati čeka gostovanje kod Hajduka.

Žuti su trenutno na pretposljednjem mjestu ljestvice sa 17 bodova, koliko ima i Varaždin. Istra 1961 je u 'sigurnoj zoni' s tek dva boda prednosti...

Treba se odigrati još deset kola, posljednja ekipa izravno ispada među drugoligaše, dok će deveta pozicija voditi u dodatne kvalifikacije s riječkim Orijentom.

Trener Tomislav Ivković, koji je za vrijeme 'koronapauze' preuzeo kormilo od Željka Petrovića, s optimizmom gleda na završnicu sezone. Na početku priprema nije imao na raspolaganju sve igrače, neki su radili po posebnom programu, a odigrane su i tri trening utakmice. Upisani su očekivani porazi od Rijeke i Dinama te remi kod Slaven Belupa.

Bilo je naznaka solidne igre, no, za ispunjenje zacrtanog cilja trebat će ipak pokazati malo više.

U sve tri utakmice zatresla se suparnička mreža, dvaput s bijele točke, dok je Ivan Mamut oduševio majstorijom za rano vodstvo protiv Dinama.

U finišu priprema odigrana je i utakmica protiv trećeligaša Maksimira, u kojoj je Ivković dao priliku igračima iz drugog plana kako bi vidio na koga sve može ozbiljno računati. Gosti su u prvom poluvremenu stigli do prednosti, dok su Zamouri i Mitrović kreirali preokret za konačnih 2:1.

Nakon duga tri mjeseca pauze gostovanje u Splitu nije idealno mjesto za povratak natjecateljskom nogometu, međutim, ako ništa drugo, barem će izostati glasna podrška domaćih navijača, jer će se još neko vrijeme sve utakmice igrati bez prisustva gledatelja.

"Respektiramo Hajduk, ali želja nam je pokazati da znamo i da možemo i u Split sigurno ne idemo na kupanje. Nadamo se jednom hrabrom nastupu," najavio je strateg zaprešićke momčadi.