°C 14

Inter u Koprivnici upisao 14. uzastopni poraz: Raspali smo se

18.07.2020.

Damir Žbulj

U prvom dvoboju 35. kola HT Prve lige Inter je poražen na gostovanju u Koprivnici s 3:1 (1:1).

Ekipa Tomislava Ivkovića povela je u ranoj fazi utakmice, ali nije bilo dovoljno kvalitete i koncentracije da prekine negativan niz.

Postonjski je u 12. minuti prošao po lijevoj strani, iako je pomoćni sudac mahao zaleđe, glavni Fran Jović pustio je igru, što je zbunilo sve na travnjaku. Udarac Postonjskog obranio je Ježina, ali je Goda slabo reagirao u obrani, lopta dolazi do Andrića, koji uz pomoć vratnice pronalazi put do mreže. VAR je dugo vijećao, a na kraju je donesena odluka kako je pogodak regularan i da zaista nije bilo nedozvoljene situacije.

Imao je Inter u prvom dijelu još nekoliko dobrih prilika, prije svih dalekometne pokušaje Andrića i Mamuta, no, domaći su bili puno opasniji i par minuta prije odlaska na poluvrijeme dolaze do zasluženog izjednačenja. Lulić je ubacio, a Bačelić-Grgić glavom svladao vratara Intera.

Odmah početkom nastavka potpuni preokret, ponovno je asistent Lulić, a njegov ubačaj iz kornera Etoundi glavom pretvara u vodeći pogodak Slaven Belupa.

KRSTANOVIĆ UŠAO U 'KLUB 100'

Samo nekoliko minuta kasnije, nakon prekršaja Roma na Brkoviću, dosuđen je kazneni udarac za domaćina, a siguran realizator bio je Ivan Krstanović, kojem je to bio 100. pogodak u Prvoj HNL. Zanimljivo i kako je svoj prvi gol zabio upravo Interu. Ušao je u odabrano društvo u kojem su još Miljenko Mumlek, Joško Popović, Igor Cvitanović i Davor Vugrinec, neprikosnoveni 'kralj' HNL strijelaca sa 146 zabijenih zgoditaka.

Utakmica je nakon toga bila riješena, bez obzira na to što su od 77. minute Farmaceuti igrali s igračem manje, nakon drugog žutog kartona strijelca Bačelića-Grgića. Slobodan udarac Postonjskog otišao je iznad grede...

"Pobijedila je bolja momčad. Bili smo solidni u prvom poluvremenu, ali kad smo primili golove na kraju prvog i na početku drugog poluvremena, nažalost smo se raspali. Psihički smo potonuli nakon svega što proživljavamo iz dana u dan. Nije to nikakvo čudo. Nakon trećeg gola smo se malo podignuli, popravili smo dojam, ali na kraju je kvaliteta presudila i ona je bila na strani Slaven Belupa," poručio je nakon utakmice trener Ivković.

Inter je već ranije ispao iz prvoligaškog društva, ovo je Žutima 14. uzastopni prvenstveni poraz, a prošli tjedan se u klubu pojavio koronavirus kod jednog djelatnika, što je sigurno dodatno uzdrmalo ekipu.

Neslavni rekord drži TŠK iz Topolovca, koji je izgubio 16 prvenstvenih utakmica u nizu. Sva sreća da idućeg vikenda završava ova turbulentna sezona.

U posljednjem kolu u Zaprešić stiže Hajduk, a tko zna kada će se ponovno na stadionu Ivan Laljak - Ivić igrati prvoligaški nogomet.

 

INTER-ZAPREŠIĆ: Hadžikić - Rom, Van Bruggen (Soldo 77'), Grgić, Nekić (Vego 56'), Barić (Mitrović 56') - Postonjski (Benčić 83'), Marasovic, Mazalović - Mamut - Andrić. Na klupi: Matković, Bilobrk, Bosec,Plehan, Vušković.