°C 10

Inter s novim snagama napunio mrežu Solina

15.08.2020.

Damir Žbulj

U novim okolnostima drugoligaškog nogometa Inter se odlično snašao! U prvoj utakmici sezone momčad Tomislava Ivkovića je u Zaprešiću deklasirala Solin rezultatom 4:1 te je pokazala ambiciju da se ekspresno vrati u prvoligaško društvo.

U momčadi ima puno novih, mladih imena, željnih dokazivanja pa bi Žuti mogli i ugodno iznenaditi svoje malobrojne navijače.

Sve je krenulo po planu na stadionu Ivan Laljak Ivić jer su domaći vodili već od treće minute, zahvaljujući autogolu Tomića.

Silvio Goričan, 20-godišnjak koji je na posudbu stigao iz Lokomotive, povećao je prednost u finišu prvog dijela.

Utakmicu je obilježilo i veliko nevrijeme, koje je uzrokovalo dugotrajan prekid prije početka nastavka...

Iako su gosti u 75. minuti smanjili zaostatak preko Šošića pobjeda i prvo slavlje sezone nisu došli u pitanje, jer je ubrzo Ivan Abramović, napadač stigao iz Maksimira, zabio treći gol Intera, a konačni rezultat je nekoliko minuta prije kraja postavio Marko Vranjković, lijevo krilo također stiglo iz redova Lokosa.

Od iskusnijih bili su tu u kadru i Matković, Mazalović, Bosec i Grgić, no, sasvim je jasno kako će ovo biti jedan sasvim drugačiji Inter, u odnosu na ono što smo gledali na prvoligaškim travnjacima.

Tomislav Ivković imat će sasvim dovoljno vremena posložiti ekipu i nametnuti kandidaturu u borbi za osvajanje drugoligaške titule.

U ovoj sezoni samo prvak ulazi u HT Prvu ligu i nema dodatnih kvalifikacija.

 

NK INTER ZAPREŠIĆ: Mladen Matković, Ivan Nekić, Damir Grgić, Mateo Dunić (Mihael Benčić 71'), Martin Šroler, Luka Uzelac (Rene Ljuboja 80'), Marko Vranjković (Mark Karković 89'), Ivan Abramović (Mateo Plehan 89'), Antonio Bosec, Tomislav Mazalović, Silvio Goričan (Marko Uzelac 71'); Klupa: Ivan Križanović, Matija Benčić, Sven Adžaga. Trener: Tomislav Ivković.

(Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)