°C 14

Inter ogorčen suđenjem na Poljudu, nakon šokantnog poraza u sudačkoj nadoknadi

06.06.2020.

Damir Žbulj

Nogometaši Intera imali su tu 'privilegiju' da nakon tri mjeseca pauze odigraju povratničku utakmicu HT Prve lige. Gostovanje na Poljudu nije idealno mjesto za novi početak, što je na kraju pokazao i konačni 2:1 rezultat.

Imali su Žuti prednost na semaforu, ali su na kraju razočarani napustili travnjak, ogorčeni suđenjem Zdenka Lovrića, kao i njegovih 'pomoćnika' u VAR sobi, predvođenih Ivanom Bebekom.

Tomislav Ivković dobro je pripremio momčad za ovaj dvoboj, u početnoj postavi bili su Matković, Van Bruggen, Soldo, Vego - Bosec, Mazalović, Mlinar, Benčić - Conev, Postonjski - Mamut, dok su na klupi ostali Hadžikić, Rom, Zamouri, Mitrović, Marasović, Plehan te Grgić i Petrović, koji su u nastavku dobili svoju priliku. Poslije inicijative i nekoliko prilika domaćina Ivkovićeva momčad povela je u 37. minuti, nakon dalekometnog slobodnog udarca Ivana Mamuta i slabe reakcije vratara Hajduka Posavca. Fantastično je Mamut pokušao nekoliko minuta kasnije, čak sa svoje polovice, ali nije uspio iskoristiti nepažnju protivničkog čuvara mreže, koji je krajnjim naporom iščupao loptu ispod grede.

Početkom nastavka dogodio se ključni trenutak utakmice. Prvo je Juranović po svemu sudeći nepravilno ubacio, nakon što je lopta već izašla izvan igre. Jradijev udarac pogađa Soldu u lakat, a nakon VAR pregledavanja snimke branič Intera dobiva crveni karton, a domaćin kazneni udarac. Prvi pokušaj Caktaša sjajno brani Matković, ponajbolji igrač Intera u ovom susretu.

Ipak, suci ponavljaju penal zbog Matkovićeve prerane reakcije, a kapetan Hajduka tada nije pogriješio.

Krenula je tada opsada gola Intera, domaćin je nizao prilike, ali do pobjedničkog pogotka stigao je tek u sedmoj minuti sudačke nadoknade. Poslije gužve u kaznenom prostoru i ubačaja s desne strane Brnića uspio je Bugarin Dimitrov zatresti mrežu.

I ovaj put je VAR sugerirao pregled situacije, ali glavni sudac Lovrić nije smatrao da je Ismajli prije pogotka napravio prekršaj u napadu nad Mlinarom. Dramatičan okršaj nije još bio okončan, u posljednjim sekundama, u 12. minuti nadoknade, Inter je mogao do izjednačenja, ali je Vušković u zadnji tren izbio loptu ispred Mamuta.

"Čestitam Hajduku na pobjedi, ali nije mi drago zbog ostalih situacija. Nikad ne pričam o sucima, ali ovo nije put za boljitak hrvatskog nogometa."

"Mi smo odigrali koliko smo mogli, dali smo maksimum, odluke koje su donesene su donesene, ne možemo promijeniti ništa. Igrači su se pridržavali dogovora, nemam što prebaciti momčadi, rano smo ostali s igračem manje, ako se budemo tako ponašali i igrali odgovorno u budućnosti, ne brinem se za momčad," rekao je Ivković nakon utakmice pa dodao:

"Sad je najvažnija regeneracija i dočekati utakmicu s Goricom. Iz utakmice u utakmicu izgledamo bolje. Borili smo se, a odluka je na kraju bila takva kakva je."

Pred Interom su i dalje teški dani, a novi izazov je već u četvrtak, kad u Zaprešić dolazi Gorica.

HT Prva Liga
1. Dinamo 26 +40 65
2. Hajduk 27 +19 48
3. Rijeka 26 +11 47
4. Lokomotiva 26 +13 46
5. Osijek 26 +13 42
6. Gorica 26 -8 35
7. Slaven Belupo 26 -20 26
8. Istra 1961 26 -21 19
9. Varaždin 26 -23 17
10. Inter-Zaprešić 27 -24 17