°C 4

Inter odigrao odlično, ali propustio šokirati Lokose: Zato je poraz još bolniji

05.07.2020.

Damir Žbulj

Nogometaši Intera nisu uspjeli kreirati senzaciju na gostovanju kod Lokomotive, ekipe koja je trenutno u najboljoj formi u Hrvatskoj i koja se bori za mjesto u kvalifikacijama Lige prvaka.

Bili su igrači Tomislava Ivkovića jako blizu, imali su remi u samom finišu dvoboja, no, Lokosi su s dva pogotka u zadnjim minutama stigli do vrijednog slavlja.

Inter se u zaostatku našao na isteku prvih pola sata, kad je Marković sjajno pogodio s ruba kaznenog prostora.

Početkom nastavka prvo je Mlinar iz slobodnjaka dobro zagrijao Grbića, a samo nekoliko minuta kasnije Ivan Mamut pogađa mrežu domaćih, poslije sjajne asistencije Mitrovića. Šesti mu je to prvenstveni pogodak sezone...

Komnen Andrić propustio je desetak minuta prije kraja sjajnu priliku za potpuni preokret i kazna je stigla neposredno prije ulaska u sudačku nadoknadu. Matković je srušio Budimira, a Tolić je siguran realizator kaznenog udarca.

U dodanom vremenu Lokosi preko Jakića postavljaju na konačnih 3:1.

"Poraz je još bolniji. Imali smo onaj zicer Andrića i kad to ne zabiješ nažalost gubi se utakmica. Odigrali smo izuzetno kvalitetno, mislim najbolju do sada. Svaka pobjeda je zaslužena, izvukli su se. Nogomet je ponekad okrutan," istaknuo je nakon poraza Ivković pa razočarano dodao:

"Ostala su nam još tri kola do kraja, idemo se spremati za budućnost!"

Na ljestvici je Inter na dnu sa 17 bodova, sedam manje od Istre 1961, koja drži poziciju za dodatne kvalifikacije.  U idućem kolu, u subotu 11. srpnja od 18.55 sati, u Zaprešić dolazi Rijeka. 

(Foto: NK Lokomotiva Zagreb)