°C 7

Inter namučio prvake: Matematički izgledi još postoje, ali moramo biti realni...

02.07.2020.

Damir Žbulj

Nogometaši Intera nisu uspjeli kreirati senzaciju protiv Dinama, koji je ipak odnio sva tri boda nakon što je Mario Ćuže pronašao put do mreže Hadžikića, pola sata prije kraja susreta na stadionu Ivan Laljak  Ivić.

Trener Ivković pokušao je mobilizirati ekipu, poslije možda i ključnog poraza u Varaždinu, a u dobroj mjeri to mu je i uspjelo, jer na zaprešićkom travnjaku nije se baš vidjela velika razlika između hrvatskog prvaka i 'fenjeraša', zadnje ekipe HT Prve lige i praktički već otpisanog Intera.

Žutima je ovo 11. poraz u nizu, pet utakmica nisu zabili niti pogodak, razlika do pretposljednjeg mjesta je i dalje šest bodova, a do kraja su ostala još četiri kola.

Dinamo je naravno imao više prigoda, ali nije niti Inter bio bez šansi, poput one u finišu prvog dijela kod rezultata 0:0, kad je Marasović pronašao Roma na desnoj strani, uslijedio je ubačaj, a Mamutov udarac Zagorac krajnjim naporom odbija u korner. Ili pokušaj Zamourija s ruba kaznenog prostora u sudačkoj nadoknadi, kad je vratar Dinama još jednom sjajno reagirao.

"Utakmica se lomila u drugom poluvremenu i mi smo imali dvije situacije u kojima je nedostajalo zadnje dodavanje da mi možda prvi zabijemo gol. Kad igraš protiv Dinama, ako ne zabiješ, brzo stigne kazna. Bila je dobra, čvrsta utakmica, po ovako teškom vremenu. Nije se moglo puno bolje, igrači su dali maksimum. Imamo još četiri utakmice, nadamo se kojoj pobjedi, jr ova ekipa je zaslužila osvojiti nekoliko bodova. Već i do sada u prijašnjim dvobojima koje smo izgubili. To je nogomet. Možda da smo imali više sreće protiv Hajduka, sve bi krenulo drugim tijekom."

"Matematički izgledi postoje, ali moramo biti realni. Sigurno se ne budemo predali. Nije mi samo jasno kako je utakmica na rasporedu već u subotu, a onda je osam dana pauze. No, to je pitanje za one koji su radili raspored," poručio je trener Ivković.

Dvoboj u Kranjčevićevoj protiv drugoplasiranih Lokosa je u subotu na rasporedu u 21.05 sati.

Inter Zaprešić: Hadžikić – Rom (70. Mitrović), Van Bruggem, Soldo, Grgić (78. Barić), Bosec – Marasovic, Mlinar (89. Vušković), Postonjski; Mamut (78. Zamouri) – Andrić

Trener: Tomislav Ivković

Dinamo: Zagorac – Hrvoj, Theophile, Šutalo (87. Dilaver), Moubandje – Moro (62. Gojak), Franjić (87. Ademi); Ćuže, Oršić, Marin (46. Ivanušec) – Kulenović (80. Kądzior)

Trener: Igor Jovićević