°C 8

Inter dao otkaz Petroviću i demantirao odlazak 'investitora'

10.04.2020.

Damir Žbulj

Željko Petrović više nije trener zaprešićkog Intera. Iz kluba su obrazložili kako su razlog 'sporazumnom' raskidu ugovora loši rezultati u proljetnom dijelu sezone i tako demantirali bivšeg trenera kako je riječ o rezanju troškova i povlačenju 'investitora'...

"Sve druge špekulacije i izneseni kvazi-argumenti ne odgovaraju istini. Iz kluba osim trenera nitko nije otišao, niti se povukao," navodi se između ostalog u priopćenju.

"Klub je uspio osigurati sve uvjete za dobivanje licence za sljedeću sezonu, što podrazumijeva izvršenje svih financijskih obveza za 2019. godinu."

Prije početka zimskih priprema u siječnju otkaz je dobio Samir Toplak, a na trenersku poziciju doveden je Petrović, uz najavu novih investitora koji nikad nisu službeno predstavljeni.

"Došlo je vrijeme kada smo morali nešto promijeniti. Prije godinu dana smo odlučili krenuti u privatizaciju, te smo imali pokušaje dogovora s dva investitora, ali do realizacije nije došlo. Ovaj klub nema ni lipe duga zaključno s 2018. godinom, ali sada smo se našli u problemu. Stoga je Izvršni odbor NK Inter-Zaprešić na sjednici održanoj 4. siječnja donio povijesne odluke. Završila je tako jedna era koja se svodila uglavnom na mene i moje aktivnosti po pitanju pronalaska potrebnih sredstava. Bio je to stalni hod po rubu, ali sada smo na početku novog razdoblja, jer smo pronašli partnera koji će voditi klub po novom modelu rada," govorio je direktor Branko Laljak početkom godine.

Inter-Zaprešić je u ova teška vremena pandemije koronavirusa i zaustavljanja svih sportskih aktivnosti aplicirao i za mjeru pomoći Vlade Republike Hrvatske za zadržavanje radnih mjesta te tako osigurao plaće za sve zaposlene trenere i ostale klupske zaposlenike u sljedeća tri mjeseca.

"NK Inter-Zaprešić u suradnji s ostalim klubovima i HNS-om radi na donošenju mjera koje će pomoći osiguranju opstojnosti i nastavku sportske egzistencije kluba, ali i sporta uopće."

"S najboljim željama vezanim uz zdravlje, pozdravljamo sve prijatelje, simpatizere i navijače NK Inter-Zaprešić, uz apel OSTANITE DOMA," poruka je zaprešićkog nogometnog prvoligaša.