°C 22

Ines Grdenić novim zlatom potvrdila svoje mjesto na Svjetskom prvenstvu

10.09.2019.

Damir Žbulj

Novim sjajnim nastupom i još jednom zlatnom medaljom na drugom u nizu kvalifikacijskih turnira članica velikogoričkog karate kluba Ines Grdenić potvrdila je svoje mjesto u reprezentaciji Hrvatske na Svjetskom prvenstvu za mlađe seniorke u Čileu.

Najbolja sportašica Velike Gorice je dominirala na Zagreb karate cup natjecanju te je u svojoj kategoriji -50 kilograma u konkurenciji mlađih seniorki stigla do prvog mjesta.

Karate klub Velika Gorica je osvojio ukupno čak 12 medalja, a zlatni je u kategoriji učenika -30 kilograma bio i Vito Hulina!

"Najavio je nakon četiri borbe kako će ga biti zanimljivo pratiti u nastavku sezone..."

Srebrni je bio Mihael Potočki u konkurenciji učenika do 38 kilograma.

Bronce su oko vrata stavili Mia Čunčić (ml.učenice -28kg), Vita Kučan (učenice -32kg), Katja Braica (učenice -44kg), Ema Filković (učenice +44kg), Mihael Potočki (ml.kadeti -36kg), Luka Tačković (ml.kadeti -41kg), Katja Braica (ml.kadetkinje -45kg), Mia Mijović (ml.seniorke -55kg) i Igor Vrban (ml.seniori +84kg).

Međunarodni turnir Zagreb karate cup okupio je 720 natjecateljica i natjecatelja, iz 81 kluba i pet država.

Mlađim članovima kluba ovo je bio prvi turnir u sezoni, a stariji su nakon Čakovca hvatali bodove za Svjetsko prvenstvo u Čileu.

U Zagrebu su velikogorički klub predstavljali još i Nikola Huzjak, David Lovrinović, Lucija Kirinić, Patrik Macukić, Nika Mirosavljević, Filip Kaurin, Karlo Bukvić, Matej Čarakovac, Mara Gusić, Noel Jeromić, Matea Kordić, Dominik Kučan te Petar Orešković.

Idućeg vikenda juniore i U21 ekipu očekuje veliki međunarodni turnir u Budimpešti, a najmlađi će nastupati u Karlovcu.

Karate klub Samobor osvojio je tri zlata na Zagreb karate cupu. Najbolji su bili Dino Šimunec (juniori do 68kg), Iskra Majsec (ml.kadetkinje, kate) te Lucija Gečević, (seniorke, kate), Srebro je osvojila Paula Šogorić (juniorke, preko 59 kg), dok su brončane bile Lucija Gečević i Nika Jelen (ml.seniorke, kate).

U kategoriji juniora do 76kg nastupio je Jakov Rukavina iz karate kluba Mladost Ivanić-Grad i osvojio treće mjesto. U konkurenciji mlađih seniora do 67kg Leo Marković zaslužio je također broncu.

Uz njih je nastupio i Vladimir Gašpar, koji je među seniorima do 60kg osvojio drugo mjesto.