°C 7

I Velikogoričanin Čolina putuje na U-21 Euro

21.03.2021.

Damir Žbulj

David Čolina, velikogorički nogometaš na privremenom radu u Hajduku, zaslužio je poziv izbornika mlade reprezentacije Igora Bišćana za skorašnje U-21 Europsko prvenstvo.

Dvadesetogodišnji Čolina na popisu će zamijeniti braniča Dinama Joška Gvardiola, koji zbog ozljede neće putovati u Sloveniju.

Za U-21 reprezentaciju je do sada upisao četiri nastupa, bio je standardan u kvalifikacijama, no, za Euro nije bio prvi Bišćanov izbor. 

Ozljedom Gvardiola ipak se tako otvorilo mjesto za još jednog Velikogoričanina, jer će hrvatski dres u Sloveniji na U-21 Europskom prvenstvu nositi i Krešimir Krizmanić i Dario Špikić.

Sjajni Domagoj Bradarić iz Lillea je uz 'blagoslov' izbornika Vatrenih Zlatka Dalića vraćen u mladu reprezentaciju, dok će se 'pričekati' i Borna Sosa, fantastični bočni igrač Stuttgarta, koji zbog suspenzije nema pravo nastupa u prve dvije utakmice. 

Naknadno je tako pozvan i defenzivni vezni Gorice Hrvoje Babec.

Čolina je preko Hrvatskog dragovoljca stigao do omladinske škole Dinama, gdje je proveo gotovo deset godina. U kolovozu 2018. u milijunskoj odšteti prešao je u Monaco, ali se tamo zadržao samo godinu dana te se u srpnju 2019. vratio u Hrvatsku, ali u redove splitskog Hajduka.

Za mlađe selekcije, od U-15 do U-20, Čolina je upisao čak 54 nastupa.

Našim domaćim dečkima želimo puno uspjeha u Sloveniji i da s uspjehom prođu prvi krug!

Mlada reprezentacija u nedjelju se okupila u Velikoj Gorici, a u ponedjeljak je krenula u slovenski Koper, gdje će odigrati utakmice protiv Portugala (25. ožujka), Švicarske (28. ožujka) i Engleske (31. ožujka).