°C 9

Hrvoje Majcunić 'otkriva' Ameriku

06.07.2021.

Damir Žbulj

Junior KK Gorica Hrvoje Majcunić iduće sezone više neće nositi dres Bikova nego će se preseliti u Sjedinjene Američke Države gdje će studirati i nastupati za Harding University, u tamošnjoj saveznoj državi Arkansas, za NCAA ekipu koja ima nadimak Bizoni.

Dečko iz Jastrebarskog, mlađi brat kapetana Gorice Ivana Majcunića, prošao je omladinski pogon Gorice i Cibone, a sada je vrijeme za nove izazove.

"Ispunio mi se san! Želim se, kao prvo, zahvaliti svojoj obitelji na svoj podršci i što su mi ovo omogućili. Želim zahvaliti svim svojim suigračima i trenerima, koji su me 'tjerali' na naporan svakodnevni rad. Riječi ne mogu opisati kako se sada osjećam i ne mogu dočekati da nastavim svoj košarkaški put i akademsku karijeru na Sveučilištu Harding," poručio je 19-godišnji talentirani košarkaš, koji je s Goricom osvajao medalje na državnim prvenstvima za mlađe kadete, a bio je najbolji strijelac prošle sezone u 1. juniorskoj ligi - Centar. Trener Josip Sesar dao mu je priliku i u seniorskoj ekipi za skupljanje dragocjenog iskustva.

Majcunić je bio dio hrvatske kadetske reprezentacije koja je prije tri godine u Novom Sadu postala prvakom Europe.

"Zahvaljujemo se Hrvoju na ogromnom doprinosu koji je dao igrajući za goričke mlađe kategorije i želimo mu puno sreće u SAD-u," poručili su iz KK Gorica.

 

(Foto: KK Gorica)