°C 4

Goricu, ako prođe Hajduk, u polufinalu Kupa čeka Dinamo na Maksimiru

07.03.2021.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice osvojili su bod na gostovanju u Osijeku, iako su veći dio drugog poluvremena golom Matara imali rezultatsku prednost. Međutim, nesmotrenost Juniora Martinssona Ngoualija, koji je ove zime stigao u redove turopoljskog prvoligaša, donijela je domaćinu na ulasku u sudačku nadoknadu kazneni udarac, iz kojeg su Bijelo-plavi stigli do izjednačenja

"Mogu reći da sam 'poluzadovoljan', s obzirom na to kako smo bili vrlo blizu uspjeha. Mogli smo neke stvari u tih zadnjih sedam, osam minuta možda bolje kontrolirati. No, pita se nešto i Osijek, imaju tu kvalitetu, a vidjelo se kad je ušao Ivan Santini koliko se bilo teško s njim 'hrvati..."

"Dogodio se taj penal, oni su stisnuli nakon toga, ali sve smo mi to očekivali. Razgovarali o tome i pripremali kroz treninge. Kad vodiš do 90. minute naravno da ti je na kraju žao što nisi pobijedio. Ali, ostale su mi u glavi još dvije šanse Osijeka u sudačkoj nadoknadi i moramo biti zadovoljni s bodom," analizirao je poslije dvoboja trener Siniša Oreščanin.

Na isteku dodanog vremena Osijek je zabio i 'pobjednički' pogodak, koji je srećom poništen zbog milimetarskog zaleđa, odlukom VAR sudaca.

"Možemo biti ponosni na utakmicu, to sam i rekao igračima u svlačionici. Mislim da smo se dobro predstavili u Osijeku, da smo igrali ravnopravnu utakmicu i nadam se kako će popraviti one stvari koje trebamo, ali i da ćemo nastaviti raditi stvari koje dobro radimo," dodao je strateg Gorice pa se osvrnuo na posljednje klupske akvizicije:

"Cilj nam je bio proširiti kadar i tražili smo 'tajming' kada ih ubaciti u neku normalnu hijerarhiju ekipe. Imali smo dobre rezultate u prošlim kolima pa to i nije bilo lako napraviti, a i njima nije baš lako pohvatati naše zahtjeve. Bilo e i dobrih i loših stvari i dobio sam neku sliku koju sam i očekivao. Htjeli smo baš u jednoj pravoj utakmici i s jednim pravim protivnikom vidjeti njihove mogućnost, baciti ih vatru pa neka se bore i neka se što prije prilagode."

Uz Juniora, koji je u igru ušao umjesto Babeca, to su i liberijski napadač Nimely, koji je u Gradskom vrtu krenuo u početnoj postavi te malijski branič Keita, koji je ostao na klupi.

Okršaj s Osijekom bio je tek prvi derbi u nizu za Goričane. U subotu je na Gradskom stadionu na rasporedu okršaj s Hajdukom u prvenstvu, a tri dana kasnije na istom mjestu i protiv istog suparnika igra se četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa.

"Od srijede krećemo s pripremama za utakmice s Hajdukom. Poznamo ih, dobar su protivnik, a napravili su pomak u posljednje vrijeme. Čekaju nas zahtjevne utakmice, ali im se veselim," zaključio je Oreščanin.

Prije reprezentativne pauze Gorica će 21. ožujka gostovati na Maksimiru, a kod Dinama će igrati i u polufinalu Kupa, ako prođe Hajduk.

Branitelj naslova Rijeka za novo finale će igrati kod pobjednika dvoboja Oriolika i Istre 1961.

Ždrijebu su 'virtualno' prisustvovali i tehnički direktor kluba Darko Blažinčić, ali i Mindaugas Nikoličius, danas sportski direktor Hajduka, a godinama jedan od ključnih ljudi Gorice. 

Prema kalendaru natjecanja polufinala bi se trebala igrati 31. ožujka, rezervni termini u slučaju bilo kakvih poteškoća su 7., 14. i 28. travnja, no, točna satnica bit će određena poslije odigravanja preostalih četvrtfinalnih susreta.

Finale je 19. svibnja, a domaćin će biti određen ovaj tjedan.