°C 14

Gorički 'Zlatko Horvat' dobio šansu u Zagrebu: Veseli me prilika za rad i učenje od ikona hrvatskog rukometa

24.09.2020.

Damir Žbulj

Ivan Laljek velikogorička je rukometna ikona, srednji vanjski koji je gotovo dva desetljeća proveo u svim kategorijama HRK Gorica te je po tome sličan legendi Zagreba Zlatku Horvatu.

Priliku za dokazivanje i jedan sasvim drugačiji iskorak dobit će u redovima hrvatskog prvaka i našeg najtrofejnijeg kluba.

Gorica i PPD Zagreb već neko vrijeme uspješno surađuju, pod vodstvom Andrije Nikolića ostvareni su sjajni rezultati, uz pomoć igrača na posudbi iz Zagreba, no, ove sezone u suprotnom smjeru otišao je i Davor Ćavar, najbolji prošlogodišnji sportaš Velike Gorice u izboru ZSUGVG-a, a sada i Laljek.

Ivan je potpisao jednogodišnji ugovor, uz mogućnost produljenja na još dvije sezone, ako budu zadovoljni njegovim uslugama.

"Naravno da sam sretan s potpisom za PPD Zagreb. Ambicija je to svakog hrvatskog rukometaša. Veseli me prilika za nove izazove u EHF Ligi prvaka i SEHA Gazprom ligi, jer u dosadašnjem se dijelu karijere nisam imao priliku okušati na toj razini. Posebno me veseli prilika da radim i učim od ikona hrvatskog rukometa na čelu s trenerom Igorom Vorijem. Što se tiče mojih novih suigrača mogu reći da dosta njih znam od ranije. Neki su igrali na posudbi u Gorici pa smo igrali skupa, dok su neki nastupali za druge klubove u Premijer ligi pa smo igrali na suprotnim stranama. Riječ je, dakako, o iznimnoj skupini pojedinaca i velika mi je čast da ću imati priliku dijeliti svlačionicu s njima," kazao je 28-godišnjak, koji će nositi dres s brojem 23.

Laljek će odmah u vatru, u četvrtak Zagreb u drugom kolu Lige prvaka gostuje kod mađarskog velikana Veszprema.

Gorica novu sezonu Paket 24 Premijer lige otvara nadolazećeg vikenda u Rijeci kod Zameta. Prošla je zbog koronavirusa prekinuta bez proglašenja prvaka, a Goričani su regularni dio natjecanja završili na prvoj poziciji, prije početka Lige za prvaka.