°C 17

Gorica zaledila Sinjane na 'minus 23'

30.12.2020.

Damir Žbulj

Nakon izlaska iz četvrte ovosezonske izolacije košarkaši Gorice uhvatili su pravi ritam i na kraju upisali uvjerljivu 98:75 pobjedu nad sinjskim Alkarom.

Bio je ovo izuzetno važan susret za igrače Josipa Sesara, nakon ispadanja od Splita u Kupu Kreše Ćosića i Zadra u prvenstvu. Bikovi su se vratili pobjedama, a već u srijedu će u još jednom odgođenom dvoboju imati priliku protiv Šibenke na najbolji mogući način zaključiti ovu turbulentnu godinu.

Gosti iz Sinja bili su ravnopravan suparnik u otvaranju dvoboja, imali su lijepih rješenja u napadu, što im je i donijelo ugodnih 15:9 na semaforu sredinom prve dionice. Međutim, koševima Kalajžića, Mazalina i Ljubičića Gorica dolazi do izjednačenja, a nakon toga u potpunosti preuzima kontrolu nad utakmicom.

U drugu dionicu domaćin ulazi s 'plus šest' (26:20) i nastavlja po svome. Obrana možda u tim minutama nije bila na maksimumu, no, nije bilo niti potrebe za 'krvavim koljenima', jer je Gorica kroz odličnu igru u napadu gradila svoju prednost sve do 50:41 na poluvremenu.

Sesar je dodatno motivirao svoje igrače za nastavak dvoboja, u trećoj četvrtini gosti postižu samo deset poena, a Goričani odlaze na više od 20 poena razlike i u potpunosti prelamaju susret u svoju korist i bez puno stresa privode ovu utakmicu kraju.

Lovro Mazalin je bio posebno raspoložen s 26 ubačenih poena, devet skokova i pet asistencija. Krešimir Ljubičić je dodao 16 koševa, kapetan Majcunić ubacio je 12, dok je Kalajžić imao 11 poena i osam asistencija.

Čak 34 asistencije i odličan postotak šuta sigurno su razveselili trenera Sesara na kraju dvoboja.

Kod poraženih prvo ime bio je Varence, s 23 koša i deset skokova.

Gorica sada ima identičan učinak kao i Cibona (9-3), dok je na vrhu Zadar s 11 pobjeda i dva poraza.

Posljednji ovogodišnji izazov za Bikove bit će u srijedu od 19 sati u Gradskoj sportskoj dvorani protiv Šibenke.

(Foto: HKS, Marin Sušić)