°C 9

Gorica u Sesvetama primila tri komada i prošla u osminu finala Kupa

07.10.2020.

Damir Žbulj

Čak tri pogotka primila je Gorica na gostovanju kod drugoligaša Sesveta, ali je na kraju ipak zabila gol više i tako prošla u osminu finala Hrvatskog nogometnog kupa, gdje će se priključiti Kurilovcu.

Trener Dambrauskas na poprilično natopljenom travnjak stadiona Sv. Josipa Radnika izveo je praktički prvu postavu, s kapetanom Kahlinom na vratima, Musom, Steenvoordenom i Čabrajom u posljednjoj liniji obrane, Kalikom, Sukom i Hamadom u vezi, Dvornekovićem i Mitrovićem na krilima i Mudrinskim u vrhu napada. predah su dobili Lovrić i Babec, a na klupi su bili još i Banić, Crnolatec, Moro, Zorica, Zavalić i Dieye. Na okupljanju U-21 reprezentacije su Krizmanić i Špikić, a također nije bilo niti Litavca Golubickasa i Albanca Doke.

Ništa se nije smjelo prepustiti slučaju, poslije neuvjerljivih partija protiv Belišća u pretkolu Kupa i izgubljenog finala Županijskog kupa s Kurilovcem.

Sjajno je krenulo, Mitrović je izborio prekršaj, a Jiloan Hamad već u trećoj minuti pogađa iz slobodnjaka na rubu kaznenog prostora.

Kiša je pljuštala praktički cijeli dan do samog početka utakmice i već u idućem napadu to je došlo na naplatu. Lopta je pred 16-ercem domaćina zapela u jednoj lokvi, prevarila i vratara i braniče Sesveta pa Josipu Mitroviću nije bilo teško pogoditi praznu mrežui upisati prvijenac za Goricu. 

Karlo Igor Majić, Velikogoričanin u sesvetskim redovima, sjajnom je minijaturom prevario svog čuvara i odmjerenim udarcem u donji desni kut vratara Kahline smanjio zaostatak u 17. minuti dvoboja.

Domagoj Sabljo pobrinuo se nekoliko minuta kasnije da Gorica ponovno ima dva pogotka prednosti. Ubacivanje Muse atraktivnim je potezom pretvorio u pogodak u vlastitu mrežu.

Raspoloženi Mitrović opet je u prvom planu u 28. minuti, nakon još jednog ubačaja Muse. Izborio se za loptu, namjestio na udarac i zakucao loptu u suprotan kut.

Sesvete niti tada nisu posustale, a desetak minuta prije predaha kapetan Kahlina je drugi put kapitulirao. Luka Kožić je majstorski izveo slobodan udarac, ispod 'živog zida', neobranjivo za 'jedinicu' Gorice.

Posljednjih pola sata Gorica je opasno živjela, nakon što je Geljić realizirao penal i doveo Sesvećane na 3:4.

Mogli su Goričani prelomiti dvoboj, domaćin je također u nekoliko navrata koristio konfuznost protivničke obrane, no, rezultat se više nije mijenjao.

Cilj je ispunjen, turopoljski prvoligaš je u osmini finala Kupa, a za povijesni uspjeh pobrinuo se Kurilovec pa će tako Velika Gorica među 16 najboljih imati čak dva kluba.

Borba za četvrtfinale na rasporedu je sredinom prosinca, Gorica igra s Lokomotivom, a na Udarnik u velikom spektaklu stiže Osijek.