°C 5

Gorica se probudila u nastavku, Mudrinski zabio za bod: Došli smo se nadigravati

20.07.2020.

Damir Žbulj

Ostala je Gorica na jednoj pobjedi u međusobnim prvoligaškim okršajima s Lokomotivom, nakon uzbudljivog dvoboja u Kranjčevićevoj koji je završio neodlučenim ishodom.

Imale su obje momčadi nekoliko sjajnih prilika, na obje strane poništen je po jedan pogodak, uzdrmao je Lovrić ponovno i gredu, no, u konačnici su golovi Marija Budimira i Ognjena Mudrinskog postavili završnih 1:1 na semaforu.

Lokosi su u otvaranju utakmice puno bolje izgledali i srećom nisu to kapitalizirali. Budimir je u 11. minuti u skoku nadvisio Musu Muhammeda i glavom loptu poslao u suprotni kut Kahline. Poslije pola sata igre slavili su novi pogodak, međutim, odlukom VAR sudaca rezultat se nije mijenjao. Jakić je spustio loptu Budimiru na rubu kaznenog prostora, topovski udarac završio je u mreži, ali je Jakić ostao u zaleđu ispred Kahline i tako utjecao na igru.

Pokušao je odlično Lovrić u završnici prvog dijela, Suk je bio jako blizu pogotku, no, u drugi dio Goričane ulaze s minimalnim zaostatkom.

Predah je pomogao Dambrauskasovoj momčadi, ubrzo je stiglo i izjednačenje. 

Fantastično je Mudrinski iskoristio proigravanje Čabraje pa iz okreta pogodio uz samu vratnicu, pola sata prije kraja...

Mogla je Gorica i do potpunog preokreta, Lovrić je u 75. minuti pogodio okvir gola, u finišu je zbog milimetarskog zaleđa poništen još jedan zgoditak Mudrinskog!

Lokosi će između ostalog žaliti i za savršenom prilikom Kolingera u sudačkoj nadoknadi, umjesto u mrežu, sa samo nekoliko metara, loptu šalje u pod i preko gola već svladanog Kahline.

U posljednjem kolu Lokomotiva ipak ima priliku pobjedom u Gradskom vrtu protiv Osijeka izboriti drugu poziciju i plasman u kvalifikacije Lige prvaka, a početkom kolovoza u šibenskom finalu Kupa s Rijekom može i do prvog hrvatskog trofeja u svojoj povijesti.

Turopoljski prvoligaš će se od sezone oprostiti na svom Gradskom stadionu, u petak protiv Slaven Belupa.

HT Prva liga:
1. Dinamo 35 +40 77
2. Osijek 35 +19 62
3. Lokomotiva 35 +18 62
4. Rijeka 34 +13 58
5. Hajduk 34 +17 57
6. HNK Gorica 35 -4 48
7. Slaven Belupo 35 -17 38
8. Varaždin 35 -19 36
9. Istra 1961 35 -30 25
10. Inter-Zaprešić 35 -37 17